Volvo V70: V70 D5, 435.000 km, rookt bij accelaratie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5, 163 pk

Onze V70 D5 met 435.000 km op de teller rookt (zwarte rook) bij accelaratie. Verbruik van zowel diesel als olie is normaal. Motor is verder niks op aan te merken, houdt niet in en heeft geen andere problemen. Betreft hier een automaat. Heeft iemand eerder met dit probleem te maken gehad, wat is de oplossing voor dit probleem?

Volvo Twello

Geplaatst door Volvo Twello (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (150) PRO, 12 jaar geleden

geen lek aan de intercoooler?

Volvo Twello (0), 12 jaar geleden

Hoi Highway, door pers. omstandigheden ben ik de afgelopen dagen helaas niet in de gelegenheid geweest te kunnen reageren, vandaar een beetje een late reactie mijnerzijds... Jij oppert een lekkage aan de intercooler, indien dit het geval zou zijn, hoe kan ik dit eventueel meten? Of zou er vermogensverlies tijdens het accelereren merkbaar moeten zijn?

Highway (150) PRO, 12 jaar geleden

de dealer heeft een hulpstuk waar hij geringe druk op het hele inlaatsysteem zet. De lek komt dan tevoorschijn. Soms is het hoorbaar als je gas geeft hoor je een sis geluid.

Volvo Twello (0), 12 jaar geleden

bedankt, ga komende week bij de garage langs om eea te laten nakijken. ik hou je op de hoogte!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.