Volvo V70: V70 slaat af tijdens rijden en bij hard dichtklappen motorkap

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 20v 170PK

Hoi, ik heb een V70, automaat en op LPG, gisteren tijdens het rijden, na optrekken bij het stoplicht sloeg de motor af. Na checken bleek de zekering van bobine en benzinepomp doorgebrand te zijn, 20a. Na vervangen start de auto weer, loopt zowel op LPG als benzine goed stationair (20min benzine, en 20 minuten LPG laten lopen). Op het moment dat ik ga rijden slaat de auto wederom af en is dezelfde zekering weer doorgebrand. Na vervangen start hij weer normaal en loopt goed stationair, maar wederom zelfde probleem. Ook bij dichtklappen motorkap sloeg de auto af. Als ik hem wat zachter dichtdeed kwam er een val in toerental maar bleef wel draaien.

Hoop dat iemand mij kan helpen! Alvast bedankt :)

danielhartog

Geplaatst door danielhartog (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

zx9r (0), 12 jaar geleden

zo te horen heb e ergens kortsluiting,
Motor laten lopen, en dan met een ( geisoleerde) tang of schroevendraaier even tegen de draden en kabelbomen duwen/trekken, en kijk even naar uitslag op draden....
Vooral even de LPG bekabeling nalopen, zal niet de eerste zijn die ralle kabelschoentjes oid hebben

Peter Schouten (0), 12 jaar geleden

Tik ook op de bobine(s). Als er eentje inwendig gaar is kan hij ook teveel stroom trekken waardoor de zekering klapt.

danielhartog (0), 12 jaar geleden

hoi heren!

Bedankt voor jullie feedback. Ben vanmiddag aan de slag gegaan en heb eerst het probleem van de bobine aangepakt. De auto startte koud meteen, en liep mooi zo'n 20-30min stationair. Vervolgens een stukje rijden, deze sloeg direct weer af.

Ik had van iemand ook de tip gekregen om ook even het relais te checken, nummer 103 onder zekeringenkastplaat, vlakbij de scharnier van de motorkap aan bestuurderszijde. Ondertussen had ik alweer 10 stuks zekeringen 20A verbruikt, deze klapten eruit, zelfs terwijl het contact uit stond. Al met al was ik er behoorlijk klaar mee, ben in de auto van de buren gestapt, naar de dichtsbijzijnde sloper gereden en daar een bobine en relais 103 uit een 850 (175.000km) gesloopt.

Daar 35 euro aftikken en naar huis om het erin te zetten. Na vervangen, starten en hij liep. Heb em ongeveer een halfuur tot 45min op benzine laten lopen, en ben vervolgens een rondje rond het dorp gereden. Zowel op benzine en gas draait ie weer heerlijk. Wel hou ik nog even in het achterhoofd dat de benzinepomp op z'n eind is na 418.000 hele fijne km op voornamelijk gas, maar voor nu, hij draait fantastisch.

Mocht er op korte termijn weer iets veranderen, dan horen jullie natuurlijk van mij! Nog bedankt!!

groeten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.