Volvo S40: Veer koppelingspedaal eruit gesprongen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

Hallo allemaal,

De veer van de koppelingspedaal viel ineens op de voetmat. Is deze gebroken of is het uit zijn plek gesprongen? Ik heb even naar de veer gekeken maar ik kon geen verse breuklijn zien waar hij gebroken zou moeten zijn. Het is trouwens een drukveer, geen rekveer.

En hoe kan ik dit vervangen/terugplaatsen.

Kan ik zo ook nog even rijden of moet ik het per direct vervangen. Koppelingspedaal werkt gewoon oke.

Bedankt alvast.

mamoli

Geplaatst door mamoli (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mamoli (0), 9 jaar geleden

Heel vreemd, een drukveer is eruit gesprongen maar een rekveer moest erin. Deze rekveer heeft er bij mij nooit ingezeten. Bij de (Ford, ja Ford) dealer een veer opgehaald en heb deze erin gezet. Volgens de dealer was het nogal een lastige klus. Maar gelukkig viel het mee, heb de veer vervangen. De ene kant van de veer haak je aan het metaal recht boven de dikke zwarte ring waarmee de koppelingcilinder vast zit. Hier hebben ze speciaal hiervoor een opening gemaakt. De andere zijde van de veer haak je vast aan de bovenzijde van de koppelingspedaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.