Volvo S40: waarschuwings lichten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: S40 1.8I 16 V

Deze 2e hands auto heb ik gekregen van mijn kinderen omdat ze vonden dat ik een auto nodig heb, ivm mijn gezondheid. Vooral nu het slechte weer er weer aan komt. Mijn oude auto Citroen Zx van 1995 was afgekeurd.

Oke, nu mijn probleem. Ik zag dat de knop van de waarschuwings lampen niet brand.(gevaren 3 hoekje). Mijn richting aanwijzers doen het wel. Als ik dan het knopje van dat gevaren driehoekje indrukt, doen de richtings aanwijzers het niet meer. Wel hoor ik dan een geluid of dat die heel snel gaan. Alleen zie ik dus geen pijl of zoals het hoort, 2 pijlen tegelijk.

Op youtube zag ik 2 verschillende video die mogelijk het probleem op zou kunnen lossen. Alleen hoe weet ik dat het om deze film gaat

Graag zou ik van jullie willen weten, de oplossing en waar ik dat onderdeel zou kunnen kopen. Ik begreep dat de Dealer nogal duur is voor onderdelen, dus misschien een online winkel.
Zou ik dat zelf kunnen vervangen? Ik ben echt niet zo handig

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=XX03_UME...[/yt]
en niet om deze film gaat [yt]https://www.youtube.com/watch?v=DZGM2rdz...[/yt].

ikrijnuookvolvo

Geplaatst door ikrijnuookvolvo (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ikrijnuookvolvo (0), 9 jaar geleden

Inmiddels bij de dealer een schakelaar gekocht, 41 euro. 40 euro in de zak gehouden door naar het bovenste filmpje te kijken. Daarna de schakelaar vervangen zoal op het bovenste filmpje. Doet die precies het zelfde. Dus ligt het niet aan de schakelaar. Maar is het wel de relay zoals het onderste filmpje, want een nieuwe kost ook weer 31 euro. Dan nog werk uren. Wie weet wat het kan zijn? Ik wil niet weer iets voor jan met de korte achternaam kopen.

Ruud10657 (0) PRO, 9 jaar geleden

Die haal je op de sloop voor een paar losse euries ;).

ikrijnuookvolvo (0), 9 jaar geleden

Ruud 10657
Bedankt voor je reactie. Kun je ook vertellen welke je bedoeld? De schakelaar of de relais? Dan ook nog graag het antwoord of het wel aan de relais ligt.

ikrijnuookvolvo (0), 9 jaar geleden

Inmiddels ook een andere relais er inlaten zetten door een kennis, maar geen werkende alarmlichten, en wel gewoon werkende knipperlichten. Dus niets opgeschoten.
Buiten dit euvel kreeg ik nog problemen met het starten, dus binnenkort weer naar de sloop om een startmotor op te halen.
Is er geen prof of hobbyist die advies zou kunnen geven over het alarmlichten probleem.

ronny530 (0), 9 jaar geleden

De schakelaar van de alarmlichten wordt apart met 12 volt gevoed, die spanning is altijd aanwezig want ook als het contact uit is blijft die werken. Het lampje in de schakelaar werkt niet dus is er geen spanning op die schakelaar. De meest voor de hand liggende oorzaak is een kapotte zekering of de aansluitsteker die geen contact meer maakt.

ikrijnuookvolvo (0), 9 jaar geleden

Ronny530
Mijn kennis heeft vandaag een andere startmotor er onder gezet, en gelijk even de zekeringen gecheckt. Voor de zekerheid heet hij ook nog die ene van de knipperlichten/waarschuwingslichten vervangen. Geen verbetering. Daarna heeft hij nogmaals de startknop (nieuwe) eruit gehaald en gecontroleerd of die stekker er goed in zat. Was ook oke.
Nu weet hij het even niet meer, en zal ook verder op het internet zoeken. Dus als jij of een andere forumlid nog een suggestie heeft graag

Dus ligt het niet aan de zekering, relais en de startknop (rode driehoek)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.