Volvo V40: Veren gebroken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

In maart 2010 is bij mijn Volvo V40 de spiraalveer rechtsvoor gebroken, deze heb ik bij een Volvo service-centre laten vervangen. Bij deze garage heb ik direct gevraagd of het niet verstandig was om meteen de spiraalveer linksvoor te vervangen, omdat dit bij een defecte schokbreker of versleten band wel gedaan wordt. Volgens de garage was dit niet nodig. Jullie raden het al, een week later breekt de veer linksvoor.

Afgelopen week heb ik mijn auto ter reparatie aangeboden bij dezelfde garage, na elektrische problemen tijdens onze vakantie. Oplossing voor dit probleem heb ik overigens via dit forum gekregen, waarvoor mijn dank.
Ik heb aangegeven bij de garage dat ik bij langzame bochten link- en rechtsom af en toe een bonk/klik hoor aan de achter/onderzijde van de auto. Dit probleem heb ik overigens in 2008 ook al gemeld, er werd destijds niets gevonden. Deze keer werd de oorzaak wel gevonden, de spiraalveer linksachter was gebroken en een moer van de ophanging achter/midden onder de auto zat los. Dit heeft tevens als gevolg dat mijn linker achterband aan de binnenkant helemaal afgesleten is, omdat de auto niet meer goed spoorde. Dit levert mij dus kosten op voor 2 nieuwe banden, 2 nieuwe achterveren en montage achterbrug.

Ik vraag mij de volgende zaken af:
-Is het normaal dat er binnen 5 maanden 3 spiraalveren breken? Volgens de garage komt veerbreuk bij Volvo zelden of nooit voor.
-Had de veerbreuk linksachter en het loszitten van de achterbrug tijdens de APK van maart 2010 geconstateerd moeten worden?
-Misschien was de spiraalveer linksachter tijdens mijn eerste melding in 2008 al gebroken en heeft dit geleid tot het breken van de spiraalveren aan de voorzijde, omdat de gehele torsie van de auto in onbalans is geweest?

Graag uw mening

Meijer_RJW

Geplaatst door Meijer_RJW (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sinterklaas (0), 13 jaar geleden

gebroken veren is geen bekend probleem bij de volvo s40, wat wel vaker voorkomt bij de volvo s40 zijn scheuren in de bovenste veerschotel aan de voorzijde. (dit is wel moeilijk te zien omdat het aanslagrubber ervoor zit)
bekende merken waar dit werl een probleem is: de renault twingo, de bmw 3serie en de vw transporter.
gebroken veren moeten bij de apk geconstateerd worden, het is alleen de vraag of deze veer tijdens de apk al gebroken was of pas erna. ( moeilijk te bewijzen).

Siem Bijman (140) PRO, 13 jaar geleden

Beste Ruud, dit is een discussie waar je op alle 3 vragen zowel ja als nee kunt antwoorden. het heeft dus geen zin om hier te bespreken. Soms heb je gewoon pech en soms valt het mee. Helaas zijn we allemaal mensen die misschien wel fouten hebben gemaakt, (al is dat nooit met 100% zekerheid te bewijzen) maar dat ook vast niet met opzet doen !

Dus zullen we dit onderwerp daar ook maar mee afsluiten ?

Siem

Meijer_RJW (0), 13 jaar geleden

Prima, sluit dit onderwerp maar.

rensk001 (0) PRO, 13 jaar geleden

Even een kleine opmerking. Veren van een S/V40 fase 2 breken regelmatig. Zowel voor als achter.

Hans4040 (305) PRO, 13 jaar geleden

Onderwerp afgesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.