Volvo V50: vermogen komt langzaam op

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4164T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Sinds een tijdje heb ik het probleem dat mijn vermogen na 5 seconden opkomt, dit gebeurt over het algemeen tussen de 2200 en 2800 toeren per minuut, als ik eenmaal vermogen heb gaat hij ook als een speer, maar als ik afrem en weer gas geeft komt het na ca 5 seconden weer terug, maar als ik het gas los laat voor een paar tellen en dan weer gas geeft gaat hij wel weer gelijk.
ook valt mij op dat het probleem zich voordoet als ik bij lage toeren een te hoge versnelling heb.
om dit probleem proberen te verhelpen zijn inmiddels de egr klep, turboventiel en gasklephuis vervangen, ook is de luchtmassameter schoongemaakt, deze was sterk vervuild doordat de egr klep niet goed werkte.

mvg Remco

remco1975

Geplaatst door remco1975 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (65) PRO, 6 jaar geleden

foutcodes?

remco1975 (0), 6 jaar geleden

Zijn geen fout codes, de fouten die er waren zijn nieuwe onderdelen voor in gekomen maar nu geeft hij niks aan

remco1975 (0), 6 jaar geleden

dpf reiniger in de tank gegooid en is nu goed, komt binnenkoert een nieuwe in!

patrickvc (0), 5 jaar geleden

Heb eigenlijk hetzelfde probleem, in 5de versnelling/100km per uur. Dan volle gas bijgeven, maar auto reageert maar flauw. Bij 2600 tr/min vindt hij zijn nieuwe adem, maar telkens toch 5 sec lichtjes inhouden om dan weer nieuwe adem re vinden. Hij gaat zo door tot topsnelheid. Flesje Forte helpt niet.
Inhalen bij lagere snelheid lukt wel maar onder de 2600 toeren duurt dit een eeuwigheid.
Heb wel gemerkt dat de wastegate bij stationair toerental , en enkel bij warme motor, steeds open en dicht gaat.(bij hoger toerental niet kunnen nazien wegens geen hulp om pedaal in te drukken.)
Heeft iemand hiermee ondervinding?

patrickvc (0), 5 jaar geleden

Ik twijfel nu of mijn genoemde wastegate niet de variabele verstelling is!!! Maar los daarvan, deze zou toch niet mogen variëren bij stationair toerental?

patrickvc (0), 5 jaar geleden

Ondertussen auto hersteld.
Egr klep vervangen maar was niet de oplossing
"Gangmaker"(volvopart 30711101) vervangen en probleem is opgelost.
Dit is dus de aansturing om schoepen van turbo te verstellen. Deze zal er waarschijnlijk voor gezorgd hebben dat de eer een foutmelding gaf...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.