Volvo S80: Verschil in kleur lichtmetalen Phoenix-velgen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 170 pk.

Onze S80 (type Momentum Graphite) die we sinds een maand bezitten is voorzien van donkergrijze lichtmetalen wielen (type Phoenix van Volvo).

Het is ons opgevallen dat de velgen vóór lichter zijn dan de velgen die achter zitten. Wij hebben begrepen dat de auto geen schadeverleden heeft. Hoe is dit verschil te verklaren?

We overwegen de lichtere velgen naar één zijde van de auto te (ver-)plaatsen, waardoor het verschil niet meer opvalt.

2005S80

Geplaatst door 2005S80 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Wellicht dat de verkoper daar een verklaring voor heeft? Misschien dat er 2 gespoten zijn nadien i.v.m. beschadigingen? Een stoeprandje is gauw geraakt.......

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

het zou kunnen komen van het remstof van de remmen, bij je voorwielen worden de velgen veel viezer dan bij je achterwielen.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

De kleurstelling is net andersom Sjaak....... De donkere zitten achter, niet voor. Volgens mij gaat je verhaal dus niet op....

2005S80 (0), 13 jaar geleden

Bedankt heren voor jullie reacties.

Heb zelf ook al eens gedacht aan het 'slijp-/schuureffect' van de remstof. Als dit vóór inderdaad sterker is dan bij de achterremmen, zou dit een en ander kunnen verklaren.

Dat pleit in ieder geval niet voor de aankoop van zgn. smokevelgen, wat dat zijn deze specifieke Phoenix velgen van Volvo eigenlijk.

Heb overigens wel eens begrepen dat ook bepaalde velgen van de nieuwe versie van de S80 (my 2007) uit de handel zijn genomen in verband met vergelijkbare klachten.

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=moderator]De kleurstelling is net andersom Sjaak....... De donkere zitten achter, niet voor. Volgens mij gaat je verhaal dus niet op....[/quote]
kans is niet uitgesloten dat de velgen al een keer van plaats gewisseld zijn ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.