Volvo V40: versnellingsbak enkel 1ste en 2de kunnen geschakeld worden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Na een lange rit sprong de wagen uit 5de versnelling, meteen daarna konden 3-4 en achteruit niet meer worden geschakkeld. Versnellings bak vertoont serieuse lekkage. Heb op deze site reeds info gevonden over een moer van de 5de die zou loskomen, zijn de symtomen van de andere versnellingen niet meer te kunnen schakelen een gevolg van dit probleem ? Of heeft dit een andere oorzaak ?

Vermits het hier niet om mijn eigen wagen gaat heb ik me vergist nu dat ik gisteren de wagen heb gezien het gaat weldegelijk om een V40 maar wel van 2000 en een 1783cc, mijn excuses voor de verkeerde info in't begin

Peppe

Geplaatst door Peppe (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

In de meeste gevallen is de bout van de vijfde versnelling inderdaad losgelopen. Lekkage aan de bak komt normaal gesprokken alleen maar van de linker ashoes aan de bak of de keering van het asje dat uit de bak steekt om te schakelen.

Peppe (0), 14 jaar geleden

Probleem gevonden schakelmof van de 5de stuk en ingelopen, bak heeft droog gedraait vermoedelijk serieuse lek uitgaand asje
Als je wil ik heb er een paar foto's van

Ben dus op zoek naar een occasiebak

Peppe (0), 14 jaar geleden

Gisteren een andere bak gaan halen en die man wist me te vertellen dat dit wel meerdere malen voorkomt een bak die vast loopt. De oorzaak was een gescheurde cardanhoes aan de kant van de boite. Kan iemand me vertellen welke olie ik in de bak moet doen en hoeveel ?

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Orginele Volvo versnellingsbakolie (3,4 liter), die is speciaal voor deze S/V40 versnellingsbakken, als je er andere olie in doet gaan ze HEEL zwaar schakelen !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.