Volvo V60 2012: Verstuiver vervanging

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4162T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 84

dat t werkt merk je tijdens de rit ook gelijk. en voer dit idd maar uit want het werkt echt.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Heb verstuiver van 2e cilinder vervangen. Zat een onderbreking in. Hij liep daarna goed. Daarna heb ik de code van de nieuwe verstuiver nog ingelezen/geschreven. Toen liep de motor minder dan voorheen. Geen foutcodes.
Tester gaf wel aan nadart de waarden gereset waren dat er een rijcyclus moest plaatsvinden volgens de voorschriften. Wat moet ik hieronder verstaan?

arjenhofstra (0) PRO, 6 jaar geleden

In dit geval kun je het beste de software in de ECM updaten en vervolgens een adaptie rit uitvoeren. De adaptierit staat beschreven in vida. Zo uit het hoofd minimaal 4e versnelling en rpm boven 3000, dan laten afremmen op de motor tot ca 1800 rpm. Dat een keer of 10 herhalen.
Als je over vida beschikt kun je kijken wanneer het systeem klaar is met inleren.

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Dus dat onregelmatig draaien bij iets gasgeven zou dan over moeten gaan? Verstuiver heb ik vervangen omdat er een onderbreking in zat.
Ga morgen eerst proberen om rijcyclus uit te voeren. Ben benieuwd

arjenhofstra (0) PRO, 6 jaar geleden

Ja, maakt echt een enorm verschil. Wel eerst update doen. Daarmee voorkom je toekomstige problemen met de injector aansturing.

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Is inderdaad opgelost met uitvoeren rijcyclus. Hartelijk dank voor de tip

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V60 of stel zelf een nieuwe vraag.