Volvo V60: Trilling/vibratie

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb onlangs een Volvo V60 D2 aangeschaft uit 2013 met 80.000 op de klok. Probleem is dat de auto licht trilt/vibreert vanaf zo'n 110 km/u. Het is geen constante trilling: soms zijn er korte stukken dat de trilling weg is waarna het weer begint. Het wordt ook niet erger op hoge snelheid, het patroon van trillingen blijft hetzelfde. Het is voornamelijk voelbaar in de hele auto (stoel), soms ook in het stuur. De auto voelt dan ook niet heel erg stabiel aan.

Het volgende is al gedaan:
-Auto laten beoordelen door verkoper, de dealer en een onafhankelijke garage. Volledige ophanging en aandrijflijn gecontroleerd, zij konden zo op het eerste oog niets vinden.
-Auto getest op 2 andere velgensets, trilling blijft.
-Velgen gericht, nieuwe banden gemonteerd, gebalanceerd op Hunter Roadforce, geen resultaat.
-Trillingsdiagnose laten uitvoeren door een bedrijfje in Zeeland: zij geven aan dat iig de motorsteunen de oorzaak zijn: deze worden 11 april vervangen, maar verkoper geeft aan zeker te weten dat dit de oorzaak niet is. Ik heb ook mijn twijfels, aangezien de trilling blijft, ook wanneer de aandrijving wordt onderbroken.

Kunnen het de motorsteunen zijn, of moet ik meer gaan denken aan de aandrijflijn?

Ik hoor het graag van jullie.

JaccoD

Geplaatst door JaccoD (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Simon10904 (0), 6 jaar geleden

Schokbrekers?

JaccoD (0), 6 jaar geleden

Waren goed volgens de garages, misschien toch een keer laten testen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V60 of stel zelf een nieuwe vraag.