Volvo V60 2012: Storingen, random meest opvallende EGR fout

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D5204T3, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Goedemorgen,

Wellicht iemand ervaring of bekend met volgende storing:
We hebben hier een V60 2.0 D4 handgeschakeld met een EGR storing oa. Kort benoemen wat we hebben gedaan: EGR vervangen, daarna storingen gekregen: Auto starten, noodloop, dus geen vermogen, tijdens lopen wissel fouten en rijden zoals het hoort. Van alles gedaan tussendoor wat voor het verhaal hier niet interessant is. Na aantal weken worden de storingen erger.
Wat we tot nu toe hebben gedaan: software update's uitgezocht en geladen, bekabeling helemaal los gehaald tot aan de ECM en gemeten op weerstand in kabels. Diverse componenten uitgewisseld (EGR,Gasklephuis sensoren en schakelaars) tevens een gecloonde ECM geprobeerd, maar ik blijf de de storingen houden zoals afgebeeld in bijgevoegde afbeelding. Nu hadden we twee stekkers die problemen gaven (weerstand), deze vervangen voor nieuwe incl stukjes kabel, daardoor is 1 storing weg, de rest blijft. Als ik de auto start na wissen, komen de EGR storingen meteen terug zoals afbeelding 2.
Heeft iemand van jullie een goed idee?

Ik hoor het graag en dank voor jullie reactie's

tijsmartens

Geplaatst door tijsmartens PRO , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

Highway PRO, 2 jaar geleden

Geen afbeeldingen. Als het iet lukt stuur het naar een van de leden van het problemcar team dan plaatsen we het voor je.

Gr Problemcar team

Siem Bijman PRO, 2 jaar geleden

Hoi Tijs, dit is een vervelende storing en juist daarvoor hebben we nu de telefonische hulplijn opgezet. Bel eens met één van onze diagnose specialisten.

Bv Jan de Weerd Troubleshooter uit Ermelo 085-0239604 of Richard Bos, Volvo-specialist uitPijnacker 085-0239654

Ze helpen graag!!

tijsmartens PRO, 2 jaar geleden

Contact gehad met Richard, geweldig geholpen door hem. Helaas niet tot een oplossing gekomen tot nu toe. We blijven puzzelen

Highway PRO, 2 jaar geleden

Ik heb van iemand gehoord een soort gelijke storing op de EGR bij een Volvo Ze hadden de EGR vervangen maar, probleem bleef. Ze hebben toen de data bekeken van het roetfilter . Ik dacht dat hij me vertelde dat de tempsensor van het roetfilter de oorzaak was. Bekijk die data eens, misschien heb je er wat aan.

tijsmartens PRO, 2 jaar geleden

Beste Highway,

Ook dank voor deze tip. Helaas lijken die waardes te kloppen. Dus bij mij is dit niet de oorzaak. We puzzelen door. Ik post straks nog wat meer gegevens, wellicht dat iemand daar weer iets mee kan.

Hartelijke groet,

Tijs Martens

DaanvG PRO, 8 maanden geleden

Hallo Thijs,

heb je hier uiteindelijk de oplossing voor gevonden? ik kamp met het zelfde probleem helaas.

MVG Daan

tijsmartens PRO, 8 maanden geleden

Dag Daan,

Ja, hebben we gevonden, maar lang om te typen. Je kunt ons altijd even bellen mocht je willen: 0492-574669

Hartelijke groet, Tijs Martens

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V60 of stel zelf een nieuwe vraag.