Volvo XC70: Verwarming Volvo XC70 2007-maart niet confortabel

Bouwjaar: 2007

Beste lezers,

Sinds kort heb ik een Volvo XC70 van maart 2007. Vanaf het begin voelt de temperatuur in de auto niet confortabel aan, alsof je continue een beetje in de tocht zit. Er is door de garage in het begin wel wat gevonden (niet goed geplaatste tule), de laatste software is geladen, alle kleppen zijn gecalibreerd en de aircovloeistof is bijgevuld. Verder hebben ze de openingen langs de stuurkolom geisoleerd, omdat daar in het begin (bij koude start) koude vrieskou doorkomt. Maar het probleem gaat niet helemaal over, het lijkt wel of de temperatuur te laag blijft: als ik de auto op 24 graden instel, is het maar net warm genoeg. Nou kan ik de temp wel op 26 instellen, maar ja, dat moet toch niet nodig zijn en zo'n kou-kleum ben ik echt niet.
En ondanks het feit dat de voet-opening warme lucht blaast, heb ik toch het gevoel dat ik koude benen heb (voeten zijn dan wel redelijk warm) - het lijkt wel een koude-straling op de benen.
Verder komt het regelmatig voor de links bij de deur de openingen warme lucht blazen, terwijl de openingen op het middenconsole koele lucht geven, waardoor je volgens mij continu in de tocht zit.
Komt iemand dit bekend voor? En zo ja, is daar een oplossing voor?

zjon

Geplaatst door zjon (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mistermaniac (0), 13 jaar geleden

Temperatuurmeter komt wel goed omhoog? Zoniet, dan zou het de thermostaat kunnen zijn. Zo ja, dan de kachelradiateur op doorstroming controleren.

zjon (0), 13 jaar geleden

De temperatuurmeter komt goed omhoog, dus de motortemperatuur is goed. De verwarming op zich lijkt ook wel goed (er komt, zeker in het begin, gewoon warme lucht uit de openingen), alleen lijkt de regeling op een gegeven moment de kluts kwijt en/of zijn er op een bepaald moment toch te koude stromingen.

Het is overigens een 2.5T benzine-motor.

Highway (65) PRO, 13 jaar geleden

soort gelijke klacht ken ik. Als zijn vrouw mee reed moest ze altijd een dekentje mee nemen, anders had ze koude benen. Wat het was weet ik niet meer maar iets met de kachel (klepmotor) of de aansluiting van de kachel waar koude lucht langs lekte. Bij deze auto was de klacht alleen aan de passersierskant.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.