Volvo V70 1999: Vibrerend geluid...

Bouwjaar: 1999

Ik zit met een vibrerend geluid tussen de 11 en 1900tpm.M,n downpipe zat los en nu is weer alles vastgezet,wat kan dit zijn?het lijkt wel of de motor mee trilt en het stuur ook lichtjes...

M,n dealer heeft er nog mee gereden en verder niks opgemerkt,onvoorstelbaar.Had ,m vrijdag weer opgehaald en via de telefoon zei de chef dat ik het eerst maar ,s moest afwachten.

Stationair loopt hij goed en ook als ik plankgas ga...heeft iemand een idee?
Alvast bedankt.

Road-train

Geplaatst door Road-train (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

heb je het geluid als je optrekt?
Dan kan het zijn dat het de aandrijfas is.
de voorste rubbere koppeling is gescheurd

Road-train (0), 20 jaar geleden

Eigenlijk als ik vanaf de 80km/u kom en in betreffende toerengebied kom.Vanmiddag bij koude start merk ik het niet,wel als hij op temperatuur is gekomen.

Thnx voor de reactie

Road-train (0), 20 jaar geleden

Update:alle 4 nieuwe banden opnieuw gebalanceerd[om uit te sluiten dat het aan de banden ligt]voorste een kwartslag gedraaid op de velg,het leek eerst over te zijn maar eenmaal thuis begint het gewoon weer.

Ik heb nu bij 1500 toeren een resonerend geluid door de hele auto heen.Uitlaat zit een beetje los bij de koppeling waar hij aan de DP vastzit maar dit kan het onmogelijk zijn want heb al vaker de uitlaat los gehad,en dat geeft een heel ander geluid.

Stuur trilt nog lichtjes dus dat balanceren heeft toch iets geholpen.

Zou het een wiellager kunnen zijn?Ik wordt er moedeloos van vrij dure auto en constant is er wat mee.

g43450 (0), 19 jaar geleden

Heb ditzelfde gehad met een A6 Quattro.
Ik dacht dat het uit de versnellingsbak kwam maar het bleek de homokineet van de aandrijfas te zijn die naar de achterwielen gaat. deze hangt redelijk uitgelijnd en de homokineet beweegt dan te weinig waardoor hij als het ware droogloopt.
wellicht is dat een oplossing.

Road-train (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reply.Het geluid is nagenoeg over,tussenstuk van uitlaat weer vastgezet.Vreemd want dat was anders een heel ander geluid...trillen doet hij nog steeds,nu voor de 3e keer uitgebalanceerd.banden zijn goed velgen ook.Zit te denken om nieuwe spacers te kopen maar twijfel nog...bij m,n winterbanden was het goed en nu met nieuwe Michelin Pilot sport is het mis...breng hem vooralsnog niet naar de dealer kost alleen maar geld en ze weten zelf niet wat het is.

Bandenboer is de beroerdste niet wellicht kan ik 4 andere exemplaren krijgen om te testen.Voel de trillingen zelfs bij 50km is het erg en verder bij 100 tot 130km/u zelfs nog bij 160km/u

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.