Volvo 440: volvo 1.8i lpg vreemd geluid tijden's rijden.

Bouwjaar: 1994

Hallo volvo kenner's:) ik reed vanmorgen op de snelweg en wou optrekken naar 130 , toen ik een harde klak hoorde ik schrok best wel en ben met 100 naar huis gereden , net weer gestart en nu opeens een heel hoog toerental stationair ik ben bang dat er wat is maar weet niet wat? heeft u raad? mvg.

glaszetter

Geplaatst door glaszetter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat er een slang van het luchtfilter is losgeschoten dat kan een klap geven. Als dit zo is, slang terugzetten en het nog eens proberen.

glaszetter (0), 19 jaar geleden

Hallo bedankt voor je reactie, er zit geen slang los bij het filter, en ik hoorde wel duidelijk onder het rijden een harde klak toon/geluid tot 2 keer toe , en nu dus als ik hem start loopt hij gelijk 3200 toeren, net alsof er iets kapot is gegaan ik zie de gaskabel wel normaal heen en weer gaan ,blijft niet hangen dus iemand een idee? mvg.gijs.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat de klap is geweest zou ik niet weten maar ik denk dat je stappenmotor defect is ivm het hoge toerental. Aan de andere kant van de gaskabel zit een stappenmotortje bij gas los zit daar de gashandel tegenaan. Druk daar eens tegen aan met je vinger als het iets beweegt of het schiet los en de auto loopt dan weer met een normale toerental vervang dan de stappenmotor.

glaszetter (0), 19 jaar geleden

Hallo bedankt voor je advies , ben net weer naar buiten gegaan en heb aan de gaskabel getrokken waar hij naar binnenkomt bij de motor waar die veer tussen zit( zit daar ook de stappenmotor?) heb de motor gestart en een paar keer overgezet van gas naar benz en ja het toerental werd steeds lager , dus op benz weggereden de straat uit en paar keer geswitcht tussen benz en gas en nu doet ie weer normaal ? :) ben ik nu wel blij mee hoor, maar er zal vast wel wat aan mankeren , ik hoop[ niet veel:) vg gijs. ps, als er alsnog rare dingen gebeuren dan vertel ik het hier vg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.