Volvo 440: Volvo 440 loopt niet stationaire toerental tussen 1000 en 2000

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 440 DL Fleet E2 1.8

Probleem:
Na het starten duurt het ongeveer 5 minuten totdat mijn Volvo een raar geluid begint te maken. Het toerental blijft hangen tussen de 1000 en 2000 toeren onder het rijden. Met het gevolg dat je de hele rit alleen maar een oplopen en terugzakken geluid hoort van de toeren die die maakt. Ook bij de verkeerslichten (dus stilstaand) blijft die dit doen. Ben al 2x naar de garage geweest om het probleem te laten verhelpen. Ze hebben 1x de motor gereset, en de 2e gezocht en uiteindelijk een foutmelding gevonden in de computer kabels. Foutmelding E ??
Helaas kon de garage niets vinden. Als het heeft geregend duurt het langer voordat de Volvo weer blijft hangen en weer niet mooi stationaire loopt. Wie weet misschien wat het probleem kan zijn. Als ik de auto naar een Volvo garage breng kan dit namelijk behoorlijk in de kosten lopen omdat men niet weet wat het probleem is. Heeft iemand dit probleem eerder gehad. Mensen kijken erg vreemd naar mij onder het rijden omdat mensen denken dat ik continue mijn voet op het gas pendaal houdt.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met de verlossende tip.
Groeten M. Janssen

mirandejanssen

Geplaatst door mirandejanssen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

Foutcode E zegt mijn niets. Ik denk dat je stappenmotor defect is. daar zit een stationair schakelaar in en dat deze het niet meer goed door geeft aan de computer. kijk ook eens naar de stekker op het injectorhuis onder het rubber wil wel eens een draadbreuk zijn.

Je kunt ook de zoekfuntie gebruiken er zijn namelijk wel oplossingen te vinden over dit probleem in dit forum.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.