Volvo 850: volvo 850 e2 1994 start niet "warm"

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

onze volvo 850 e2 uit 1994 heeft het probleem dat als hij warm is (er is dus al een stuk mee geregeden)
hij niet meer wil starten. Dit is meestal het geval als er meerdere (korte) stukken mee is gereden. Dus als de auto aan, uit, aan uit, en dan niet meer aan. Hij start dan wel , maar slaat meteen weer af. Als je gas probeert te geven helpt dit niets. Als je meteen weer probeert te starten wil dit niet lukken (soms wel na een paar keer).
Maar als je even wacht (een minuutje of 2) dan start hij weer en doet het prima.
Het is nu ook een 5-tal keer voor gekomen, dat hij wel start, maar dan na een aantal meter hij spontaan uitslaat. Je merkt het niet echt. Je kunt dan geen gas geven, daar merk je het dus aan en na een aantal tellen springen alle lampen op het dashbord aan.
Er is eerst vanalles schoongemaakt ,dit hielp niet, toen is de startmotor nagekeken en gerepareerd, maar dit was het dus ook niet.
nu zijn de sensoren bij de motor schoongemaakt, maar het probleem blijft. Wie heeft er nog een idee wat dit zou kunnen zijn.

alvast bedankt
Joost

weijs

Geplaatst door weijs (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

320 (0), 15 jaar geleden

brandstofpomprelais..? hoor je de pomp lopen als je m op contact zet.?

kuko (0), 15 jaar geleden

Inderdaad relais 103 ,die zit onder de afdekplaat bij je zekeringen ,even de 4 torxjes losmaken en de plaat lichten .Het relais kost ongeveer 40 euro bij de dealer.

weijs (0), 15 jaar geleden

zijn we weer,

de auto is in de tussentijd uitgelezen, geen storingen of foutmeldingen.
we hebben voor de zekerheid de startonderbreker er tussen uitgehaald, omdat we dachten dat die er misschien er iets mee te maken had.
het starten gaat tot dus toe goed, geen 1 keer meer niet gestart, alleen het uitvallen van de auto onder het rijden is nog wel 2 keer voorgekomen.
dit gebeurd meestal na een heel kort stukje rijden net na het starten (als de motor al warm is).
Dus we zullen nu is naar dat relais gaan kijken.

Kan het ook iets te maken hebben met airco????

Heb zelf het idee als de airco aan staat dat hij niet fijn rijdt, dat als je optrekt de volvo niet goed doortrekt??? of kan dit ook met het relais te maken hebben???

groet j.w.

kuko (0), 15 jaar geleden

Als hij tijdens het rijden uitvalt en de hele kerstboom aan lampen gaan branden op het dashboard zou ik relais 103 toch maar eens uitwisselen, ik heb hetzelfde gehad en na het wisselen geen last meer gehad.

rensk001 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het kan ook aan het kontaktslot liggen. Achter op het slot zit een kontaktblokje en deze gaan ook nog wel eens kapot.Deze blokjes kun je los vervangen.

Volvo-Specialist (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit lijkt toch echt op een relais 103 verhaal (brandstofpomprelais) !!

weijs (0), 15 jaar geleden

hallo allemaal

bedankt voor het meedenken . de airco heeft er niets mee te maken zoals ik eerder hier boven schreef, want hij doet het zowel met als zonder airco . (het uitvallen tijdens het rijden ). we hebben gisteren het relais vervangen en gaan nu dus kijken of dat het probleem is opgelost.
Zal nog even laten weten of het ook zo is .
nogmaals bedankt

weijs (0), 15 jaar geleden

hallo

hier zijn we weer na een hele tijd. ik had nog gezegd dat ik nog zou laten weten hoe het is gegaan na het vervangen van relais. We zijn terug van vakantie bretagne en de volvo heeft het perfect gedaan. dus dat was inderdaad het probleem.
groetjes en nogmaals bedankt voor het meedenken, heeft ons heel veel kosten bespaard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.