Volvo S40: Volvo S40 deurvergrendeling portier functioneerd niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4I

Hier een probleem met een volvo S40(fase 2 voor facelift) uit 2006, de bekrachtiging spreekt van alle deuren netjes aan. Maar in 50% van de gevallen kan ik nog steeds mijn bestuurdersdeur openen. Eerst al de pin(controle pin) losgedraaid die in het gat viel. Hierdoor werd het al een stuk beter. Dus dacht ik zelf misschien dat het geheel te stroef in de dop liep die om de deurpen zat. Deze eruit gelaten , maar na een paar keer weer feest. Kan je 1 ding vertellen het is een mechanisch probleem het heeft er mee te maken hoe de deurpen(de controle pen die zichtbaar is door je raam) loopt aan de binnenzijde van je deur. Heb zelf een tijdje gereden zonder binnenafwerking en de deur ging keer op keer perfect dicht. Het enige wat me opviel is dat de geleiderstangen begeleid worden door een plastic schot wat aan het metaal geklikt zit, deze is bij mij met een aantal pootjes afgebroken. Probleem blijft nog steeds bestaan , vandaag mee naar de dealer geweest en deze vond een los draadje? Wij helemaal gelukkig, voor even, want net trek ik (ja na vergrendeling) weer net zo hard mijn deur open.

Nu wil ik graag gaan kijken achter de metalen plaat waar je raammechaniek aan vastgepopt zit, alleen kan iemand mij vertellen of ik dit ongestraft kan doen? Ik zal minimaal de popnagels uit moeten boren.

Hoop dat je iets hebt aan het hele verhaal. Als ik ergens verder mee kom post ik het per direct!

Ofwel probleem kort samengevat: Bestuurdersportier vergrendelt soms wel en soms niet, wel wordt iedere keer de actuator bekrachtigd. Het verschil is alleen de ene keer verdwijnt de controle pin helemaal en de andere keer verdwijnt deze maar voor de helft(als of hij te zwaar loopt). Als ik de binnenafwerking verwijder is het perfect en is er geen probleem. Het lijkt te ontstaan door de rubber doorvoering waar de ijzere stang eruit komt van de controle pin. Heeft iemand een idee waar te zoeken, en hoe verwijder ik die stalen binnenplaat waar het raammechaniek op zit zodat ik in de deur kan kijken?

BVD,
Timothy

timmytubby

Geplaatst door timmytubby (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb een soort gelijk probleem gehad. We wilde een slot vervangen en kwamen er achter dat het er niet aan lag. Ik weet helaas niet meer wat het precies was. Het was wel iets met de kabel van de binnenklink dacht ik. In gemonteerde toestand hield het slot iets open zodat hij niet kon vergrendelen. We hebben de oplossing toen gevonden door de buiten kabel wat straker te zetten. Ik meen me te herrinneren dat de buitenkabel een klein stukje door de houder was gesleten of zo iets.

Haal het geheel er uit door de rubbere stoppen te openen. draai een paar omwentelingen de houders van het glas los. Plak de ruit vast. nu kun je de gehele binnenplaat inc.l slot er uitnemen.
Klink zit met een schroekfje vast in de deurondr een rubber stopje ook hier niet helemaal er uit draaien maar een paar slagen los draaien.

timmytubby (0), 14 jaar geleden

Oke , gaat het volgende week even proberen. Moet van het weekend met de auto naar duitsland toe en dan wil ik er wel een beetje netjes bij rijden.

In de tussentijd, als er meerdere mensen zijn met adviezen hoor ik het graag. Maar alvast bedankt volvoXC90

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.