Volvo S40: stotteren

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 i 16 valve

IK heb een volvo s40 uit 1996 ,vorige week had hij 1 keer een weigering ,het hele weekend en maandag geen problemen gehad ,maar gisteravond moest ik even weg en toen begon de ellende ineens tijdens het rijden hield hij in bij het stoplicht leek het wel een brommobiel het was net of hij op drie cilinders liep .sputterend weggereden toen herpakte hij zich weer ,maar 200 meter verder dezelfde ellende .Even bij iemand langs geweest ,toen ik weer weggging had ik nergens last van en vanmorgen op weg naar mijn werk ook niet.
enig idee waar ik het probleem moet zoeken?

alvast bedankt

petefloyd

Geplaatst door petefloyd (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

99% ben ik er bijna zeker van dat er een van de 2 bobine's defect is. Wacht niet te land anders kost het je ook nog een katalysator.

Robzor (0), 14 jaar geleden

Ik heb een keer hetzelfde probleem gehad. Dezelfde symptonen als wat petefloyd omschrijft. Ik ben er toen nog mee terug gereden naar de dealer, en veel verder had ik ook echt niet moeten rijden. Wat Highway zegt, de bobine was kapot en daarom was er allemaal brandstof in de katalysator gaan ontbranden (wat een enorme hitte produceerd). Als je nog langer door rijdt kan het zelfs zo zijn dat je interieur gaat smelten vertelden ze me.

Heb jij je S40 al laten fixen en was het idd de bobine?

martin1987 (0), 14 jaar geleden

klinkt als een kapotte bobine inderdaard, ik heb ook een keer op 3 cilinders naar huis gereden,
koste mij inderdaad een nieuwe kat en veel centjes, ook kwam er zwarte rook door de blowers..
geen geintje dus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.