Volvo S40: STARTPROBLEEM

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 cc

Twee weken geleden wilde mijn Volvo voor de eerste keer dat ik hem nu bezit ( 3 jaar) niet starten.
De WW erbij en die vroeg mij meteen naar de reservesleutel (wellicht was de transponder in de sleutel kapot).Hij heeft toch het hele spul doorgemeten en constateerde dat er ergens onder de motorkap (bij de zekeringdoos) geen spanning was die er wel moest zijn.Ook checkte hij de computer (links onder de asbak) middels een scartkabel.Geen reactie aldaar (volgens hem was de computer niet het probleem).

De WW beschouwde zijn taak als afgerond en sleepte mij naar een garage alhier.Daar zou de auto dus nader bekeken/doorgemeten worden.Toen ik de dag erop voor de grap met de reservesleutel startte , startte de motor inderdaad.Helaas duurde deze vreugde slechts 2 dagen, op een gegeven moment, gaf de auto er weer de brui aan.
De opgetrommelde WW dacht dat het wellicht aan de ontvanger (in het contact ) kon liggen.

De zg krukas-sensor was volgens hem niet het probleem. Daarop weer naar de garage gesleept, waar hij nu al bijna 10 dagen staat.
De garage constateerde echter dat de sensor steeds een bepaalde waarde aangaf en dus kapot was. De contactwaarden in het slot schijnen te werken

Helaas , ook na een vervangende sensor (ik geloof dat de motor 1 keer heeft gelopen) bood geen soelaas.

De status op dit moment:de garage komt er ook niet uit en sleept de auto naar een Volvo garage.Daar wacht men op een apparaatje om iets te checken o.i.d.
Men denkt nu al dat de computer de boosdoener is. Gezien de ouderdom van de auto is een nieuwe computer geen oplossing.De monteur is nu achter een tweedehands computer aan .
Dus de hamvraag:kent iemand dit probleem en eventueel ook de oplossing.

Mvrgr
Han

J.W.P. Houterman

Geplaatst door J.W.P. Houterman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de auto gestart word en hij doet het niet word er dan ook gecontorleerd wat het niet doet?
zoals ontsteking en/of brandstoftoevoer.
laatst toevallig gehad dat je brandstofpomp wel hoorde draaien maar na controle brandstofdruk bleek deze veel te laag te zijn waardoor hij wel aansloeg maar op een gegeven moment af sloeg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.