Volvo S40: Volvo S40. Vreemd geluid in de motor.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij het koud starten is er niks aan de hand. Is de motor warm, komt dit geluid uit de motor bij stationair maar ook bij het rijden.
Omdat ik niet goed kan omschrijven hoe het geluid klinkt heb ik een filmpje op youtube gezet. [yt]http://www.youtube.com/watch?v=0kAnOs4Np...[/yt]
Als ik de oliedop eraf draai klinkt het geluid harder. Mijn garageman denkt dat het een klepstoter is die blijft hangen ? Is dit het geval, wat zijn dan de kosten hiervan?

Jan WV

Geplaatst door Jan WV (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Kijk of laat een kijken naar de 2 snaarspanners . Dat bovendeel van de distributiekap kan je er makkelijk afhalen en zie hoe de snaar klappert . Die spanrol wordt tegengehouden door een hydraulisch stotertje volgens mij zit dat daar niet goed .of aan het eind van de stelmogelijkheid. !! Actie.
Groeten.

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is je nokkenasverstelling. Waarschijnlijk je nokkenastandwiel vervangen en/of je elektrische verstelklep die bovenop gemonteerd zit.
Haal je stekker er maar eens af dat is het geluid over.

Jan WV (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Als het opgelost is zal ik het hier plaatsen.
ps. zou dit ook de reden kunnen zijn dat de auto niet zoveel pit heeft bij het optrekken? Ik heb namelijk nog een s40 en die heeft voor mijn gevoel veel meer power.

Jan WV (0), 11 jaar geleden

Het is inderdaad de nokkenasverstelling. Deze word besteld á 168 euro plus klein materiaal en de garage zegt dat ze er waarschijnlijk minimaal 4 uur mee bezig zullen zijn. Klopt dit ongeveer volgens jullie ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.