Volvo 480: voorruit vervangen

Bouwjaar: 1991

Het wordt mij afgeraden om zelf een nieuwe voorruit te plaatsen, als je de juiste spullen gebruik moet het toch niet moeilijk zijn, wie heeft er ervaring op dit gebied?
gr.

testkees

Geplaatst door testkees (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 480? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

gaat het om een plakruit??

Michel Iglesias (0), 20 jaar geleden

Dag Zeno...Mij is ooit verteld dat het een pokke klus is om zelf een autoraam te plaatsen. Plakraam of wat dan ook maakt daarbij niet zoveel uit. Voor iemand die het nooit eerder gedaan heeft is de kans op succes klein.

gr,

Michel

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

het maakt weg degelijk uit of het een plakruit is of niet.

Michel Iglesias (0), 20 jaar geleden

Zeno. Ik geloof Peter Linsen inmiddelijk dat het wel uit maakt of het een plakruit is of niet, maar mij is destijds door een bevriend monteur afgeraden om zelf zonder ervaring te beginnen aan het zelf monteren van ramen, ongeacht de montagetechniek. Misschien gaat het in het ene geval makkelijker dan de andere, maar de kans op mislukking bij een iemand die het nooit eerder gedaan heeft blijft altijd duidelijk aanwezig. Misschien is wat mij verteld is overdreven, maar ik wilde het toch mededelen.

groeten,

Michel

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Zou het niet zelf doen,de 1e keer gaat t altijd mis...

testkees (0), 20 jaar geleden

Het is een een plak ruit!!!, een ruit in een rubber pees is een klein kunsje, het verwijderen van de plak ruit is een vervelend klusje, moeilijk is het niet, met een breek mes en een stuk ijzerdraad kom je een heel eind.
gr.zeno

Rein9365 (0), 20 jaar geleden

Het verwijderen van een plakruit is niet moeilijk als jij het juiste gereedschap hebt. In ongeveer 10 minuten is de ruit eruit.
En zonder beschadiging. Er is bij de automaterialenhandel een snijdraad te verkrijgen waar dit mee gedaan wordt (deze draad is wel vrij prijzig). Maar men kan ook de vervangingsruit uit een andere auto halen (b.v. autorecycling).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 480 of stel zelf een nieuwe vraag.