Volvo V70: vuldopje airco

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244s2

De airco van mijn V70 kan niet op de gewone manier worden bijgevuld omdat het plastic beschermdopje op de vulnippel is dolgedraaid op zijn metalen binnenmantel (althans zo is me dat uitgelegd). Hoe los ik dat op de handigste manier op?

Tadorna

Geplaatst door Tadorna (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

ik zou zeggen knip het plastic dopje er gewoon van af
en vullen maar

kaleido 1 (1425) PRO, 9 jaar geleden

De schroefdraad zit binnen in de vulnippel , dopje zul je er wel af kunnen breken , maar zou ik zeker niet doen , blijft het restant in de nippel zitten.
Probeer het dopje een beetje onder spanning te zetten , door met een punttangetje er onder te duwen en meteen te draaien , meestal komt hij er dan wel af.

Tadorna (0), 9 jaar geleden

Mijn dank voor jullie antwoorden. Met een geknikt punttangetje kun je prima onder de randen van het dopje komen. Een ringsleutel en later zelfs een griptang laten het dopje vrolijk ronddraaien, alle kanten op, maar niet omhoog. De Volvo-fanaat van de plaatselijke onderdelenhandel, waar ik mijn filters & olie e.d. betrek, raadde me aan niet te gaan zagen, maar voorzichtig met een hobbymes te gaan snijden.
Ik weet even niks beters en zal het resultaat hier melden.

kaleido 1 (1425) PRO, 9 jaar geleden

Dan hebben ze hem goed verrot gedraaid, dan wordt het inderdaad voorzichtig opereren.

Pascal Limpens (0) PRO, 9 jaar geleden

In het ergste geval laat je een nieuwe servicenippel monteren op een andere plaats.
Een beetje aircobedrijf kan dit voor je uitvoeren.
Deze methode is stukken goedkoper dan een nieuw onderdeel monteren.

Succes, Pascal

Tadorna (0), 9 jaar geleden

Dank allemaal. Ik heb de truuk van de Volvo-fanaat toegepast en de kap van het dopje stukgesneden met een scherp Stanleymes. De zijkant van het dopje, waar het mes niet bij kon, heb ik doormidden gezaagd met de vlijmscherpe zaag van zo'n Zwitsers zakmes. Toen bleef de messing dop over en die liet zich eenvoudig met een dopje verwijderen. Mijn garage ( ik kan niet alles zelf), een Volvo-specialist in Middelie, rekende geen kosten voor een nieuw dopje van een eeuwig geparkeerde Volvo. Airco kan weer probleemloos worden bijgevuld.

Nogmaals iedereen dank voor het reageren.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.