Volvo V40: waar zit de startmotor v40

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.81

Wie weet waar de startmotor zit van een V40 uit 1996. Vanochtend een tikkend geluid en na een aantal keren proberen sloeg die aan. Vervolgens nog een 20 keer gestart zonder problemen. Ik zag wel dat de klok ook opeens op nul stond dus misschien zou het ook wel eens de accu kunnen zijn. Maar eerst wil ik weten waar dat ding zit zodat ik het misschien kan doormeten.

Bedankt,
Aad.

aad1

Geplaatst door aad1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Gewoon de kabel van de accu naar de startmotor even volgen, dan vind je 'm wel.
suc6
Peter

aad1 (0), 15 jaar geleden

Yes, gevonden. Ik begin nu wel te twijfelen of dat het wel de startmotor is. Zoals het nu klinkt lijkt het of de accu niet voldoende spanning geeft. Is het mogelijk dat de startmotor bij te weinig spanning ook op bepaalde momenten gaat ratelen en niet aan wil slaan? Ik heb de accu gemeten en die geeft 12 volt aan. Hij blijft nu wel gewoon starten maar het klinkt of de accu bijna leeg is.

Volvo-Specialist (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=aad1]Hij blijft nu wel gewoon starten maar het klinkt of de accu bijna leeg is.[/quote]
Accupoolklemmen ???

jan5047 (0) PRO, 15 jaar geleden

Accu polen goed vast, ook de massa kabel naar het motorblok controleren en even de accu doormeten en verbinding op startmoter contoleren
succes jan

Highway (135) PRO, 15 jaar geleden

de makkelijkste manier van de accupoolklemmen controleren is je vinger er op te leggen vooral waar de kabel aan de klem gefelst zit. Als het daar heet wordt heb je het gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.