256 bezoekers online

Volvo C70: weigerende stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: D5244T8, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 132

Hallo allen,

Mijn Volvo C70 uit 2007 heeft een vervelend probleem in de besturing:
Bij koude motor en koel weer komt de stuurbekrachtiging te laat in, wanneer ik vanuit de middenstand naar links stuur. Dit is met name bij kleine correcties en rijstrookwisselingen erg vervelend om niet te zeggen gevaarlijk!
Naar rechts sturen gaat daarentegen probleemloos en ook wanneer ik eerst wat naar recht stuur en dan direct naar links is er geen probleem.
Het is net alsof de pomp bij naar links sturen te laat opstart, maar dat is op het gevoel geroepen.

Stuur ik naar links, dan doet de bekrachtiging de eerste paar graden dat ik het stuur verdraai dus totaal niets, om daarna ineens te gaan werken en dat verder gedurende deze stuurbeweging ook te blijven doen. Rijdt ik daarna weer een stukje rechtuit, dan is het probleem weer terug.
Is het warm weer, of is de auto op temperatuur, dan is alles weer ok. (althans... het is natuurlijk nog niet écht koud geweest.. )

De stuurbekrachtiging van deze Volvo is elektro-hydraulisch. Achter de voorbumper rechts zit een pomp met het reservoir en het stuurhuis lijkt conventioneel bekrachtigd te zijn.

Wie heeft er een idee wat dit kan veroorzaken?

Alvast dank voor jullie input!

Groeten,
Rob

RoAnEd

Geplaatst door RoAnEd , lid sinds 8 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.