Volvo V50: Windruis boven 70km/h

Bouwjaar: 2005

Hallo,

Ik rijd sinds kort in een V50 uit 2005. Boven ong. 70km/h vind ik dat hij veel windruis laat horen. (meer dan ik zou verwachten van zo’n auto) Deze wind ruis is bij de voorstijlen het beste te horen. Deurrubbers heb ik gecontroleerd en die lijken goed in orde. Ook lijkt de deur goed te sluiten. Ook heb ik al de naden bij de dakrail en de spiegel afgeplakt, maar hier werd het niet anders van.
Heeft iemand dit windgeruis vaker gehoord? Of is dit een bekend probleem dat een V50 niet zo stil is.

Alvast erg bedankt voor je reactie.

Groeten,
Sjoerd.

sjoerd10946

Geplaatst door sjoerd10946 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1420) PRO, 10 jaar geleden

Plak de lijsten langs de voorruit eens af , misschien dat de voorruit eens is vervangen en de lijsten niet goed aansluiten .

Highway (115) PRO, 10 jaar geleden

De eerste V50 en S40 hadden windgeruis problemen. kijk of er een extra geleider ter hoogte van de spiegel zit. De dealer heeft ook andere methodes om de ruit af te stellen.

sjoerd10946 (0), 10 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties. Dit is hoopgevend (want het is best wel irritant).
Ik weet nog niet precies wanneer ik tijd heb om dit te gaan checken, maar ik laat het jullie weten..

Sjoerd.

sjoerd10946 (0), 10 jaar geleden

Hallo,

Hier laat ik uiteraard nog even iets laten weten nu er wat meer bekend was.

Ik heb de auto NIET gebracht naar Autobedrijf waar ik de auto destijds (tweedehands) gekocht heb. De combinatie van arrogantie en onkunde daar, heeft me al teveel geld gekost.

Eerst heb ik, zoals boven gesuggereerd, gebeld met de VOLVO dealer in Elst Gld. waar ze wel een onderdeelnummer wilden bestellen als ik dat had, maar ze zeker geen mogelijkheid hadden (?) om dit verder uit te zoeken….. (tenzij ik de auto daar bracht voor een grote beurt). Ook niet dus.

Ik heb de auto gebracht bij Garage in Driel.. Hier veel vriendelijkheid bij het maken van de afspraak. Geen punt om zich daar eens wat in de verdiepen. Uiteindelijk is het rechter voorportier ‘opnieuw afgesteld’. Bij het sluiten kun je horen dat dit nu wel weer beter in het slot valt, maar het loste het probleem niet echt op.

Nu ben ik zelf nog maar eens even aan het afplakken gegaan en nu blijkt het een stuk beter te worden als ik het raamrubber afplakte dat aan de boven-buiten-kant van het raam zit. Ik heb de strip eens losgetrokken en nu ben ik aan het kijken of ik deze kan ‘opvullen’ in een plooi of zo.

Het resultaat hiervan laat ik hier zeker even weten.

Nog bedankt voor jullie bovenstaande input.

Groeten,

Sjoerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.