Volvo 850: witte rook....

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 20v 170pk

mijn 850 met 310000km rijd van het ene op andere moment niet meer op lpg,vlak na dat het koelvlst lampje ging branden(te laag nivo). Op benzine starten en lopen,overschakelen op lpg en uit.
Heb bijgevuld met water en tijdens rijden paar keer geschakeld naar lpg ,deed het toen weer ca 30 km. Daarna bij ontkoppelen weer niet meer op lpg. Koelwaterreservoir weer leeg. Hij wilde op benzine ook niet meer lekker doortrekken. Reservoir loopt ook leeg nu tijdens stilstaan en bij starten grote witte rookwolken,loopt ook niet meer lekker op benzine.Zou het de koppakking kunnen zijn waardoor er te veel waterdruk op de verdamper komt met alle gevolgen vandien? Zoals water in de motor?
Wie heeft een idee? Alvast bedankt voor reakties,Jan

janvdmeer

Geplaatst door janvdmeer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mvdkant (0), 17 jaar geleden

wellicht een of meerdere koelslangen die scheurtjes vertonen en staan te lekken. heb bij mijn auto 2 slangen moeten vervangen ivm bobbels in de slang vanwege de druk op het systeem.

hoe ziet de olie in de motor eruit? als het waterige olie is dan zou het je koppakking kunnen zijn.
dat de auto op lpg dan niet meer rijdt heeft volgens mij te maken met het feit dat je verdamper leeg is.
je geeft aan dat als je de auto start en als de motor loopt dat ie witte rookwolken geeft ( uit de uitlaat ), ik denk dat het idd aan de koppakking ligt. ik zou zelf niet meer in de auto rijden totdat ie is gerepareerd.

groet,
martin.

janvdmeer (0), 17 jaar geleden

bedankt voor je reactie Martin. Er komt overigens ook water uit de uitlaat en de olie is idd dun.
Ik heb op de lichtinlaat de gasventuri eruit gehaald,daar kwam ook koelwater uit de gasring,waar eigenlijk alleen gas uit hoort te komen.de slangen zijn allemaal goed. Ik laat m idd maar staan tot de rep
groeten,Jan

janvdmeer (0), 17 jaar geleden

even eenvervolg:ik heb als laatste poging de verdamper gebypassed van het koelsysteem(dus de in en uitgaande slang met elkaar verbonden)na eerst nog veel witte rook(water in het blok)loopt hij weer uitstekend en ik verlies geen koelwater meer.Het is dus de verdamper!! gelukkig. Weet iemand waar ik voordelig zo'n ding op de kop kan tikken? alvast bedankt!! groeten,Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.