Volvo XC90 2003: XC90 doet niets en "check engine" lampje brand alleen bij contac

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: T6

Hallo,

ik heb hier een Volvo XC90 staan welke een tijd in de showroom gestaan heeft maar nu deze gestart moet worden doet hij helemaal niets meer.
Er is al een nieuwe accu ingezet maar het enige wat aan gaat is het lampje van "check engine" verder helemaal niets!!!!

Tevens werkt de binnen verlichting, alarm lichten, electrische ramen, centrale deur vergrendeling, afstands bediening en tal van andere dingen niet.
Ik kom met mijn uitlees kast (Launch) nergens in en alle hoofd zekeringen zitten er in.

Het bereft hier overigens een americaanse import auto.


Weet er iemand raad of ben ik op de Volvo dealer aangewezen????


Groet Chris

Chris en Pat

Geplaatst door Chris en Pat (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rensk001 (0) PRO, 14 jaar geleden

Maak de accuklemmen eens los en houd ze een paar minuten tegen elkaar. Daarna de accu weer aansluiten. Misschien kun je de auto zo weer "wakker maken"

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=rensk001]Maak de accuklemmen eens los en houd ze een paar minuten tegen elkaar. Daarna de accu weer aansluiten. Misschien kun je de auto zo weer "wakker maken"[/quote]
Dit was al geprobeerd zonder succes....

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

dan zul je even langs de dealer moeten. Ik weet niet of je met je testkast de modules kunt ressetten anders is dat nog een mogelijkehid.

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Highway]dan zul je even langs de dealer moeten. Ik weet niet of je met je testkast de modules kunt ressetten anders is dat nog een mogelijkehid.[/quote]
Resetten is helaas niet mogelijk, ik krijg geen enkele communicatie met de modules van de auto.

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

We hebben inmiddels de auto weer aan de gang. De accu spanning heeft er een nacht vanaf gelegen en toen deze er weer opgezet werd ging alles op het dashboard weer aan en starte de auto weer gewoon.

Hierna was het wel belangrijk met de auto te gaan rijden om zo alles weer actief te maken. De uitgevoerde rit dient dan zo veel mogelijk situaties mee te maken (snelheden/accelereren/decelereren/snelweg/stads verkeer).

In eerste instantie was dit niet gebeurd en viel de wagen weer in de zelfde storing maar na uitgebreid proef rijden bleef het goed. Wel is er nog een "Anti Skid" storing over gebleven wat iets met het ABS systeem temaken zou hebben. Hiervoor komt de auto nog terug.

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

ik zou bij de dealer een can update laten uitvoeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.