Volvo 460: Zingend geluid versnellingsbak

Bouwjaar: 1996, Motorcode: B18

Vandaag begon mijn auto opeens te zoemen/zingen in de tweede versnelling bij lage toeren. Als ik dan wat meer toeren maakte ging het geluid weg.
Na een tijdje langer te hebben gereden werd het erger, en bij het optrekken hoor ik een soort klik geluid (alleen in de tweede versnelling), alsof er een as in de versnellingsbak iets speling heeft.
Toen ik nog langer doorreed begon ik het zingende geluid ook af en toe in andere versnellingen te horen.

Ik heb een paar honderd kilometer terug de homokineet vervangen, dus er kan misschien wat vuil in de versnellingsbak zijn gekomen. Het oliepijl heb in gecontroleerd en is in orde.

Ik heb al wat rondgekeken en lees dat het zingen ook een probleem van de druklager kan zijn, dat lijkt me niet het geval, maar weet iemand wat het wel kan zijn, en of ik snel achter een wisselbak aan moet of het wellicht zelf kan maken?

johanl

Geplaatst door johanl (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ruud10657 (0) PRO, 13 jaar geleden

Monteer maar een andere bak, komt vaker voor.

johanl (0), 13 jaar geleden

Weet je dan ook wat het probleem is? En moet ik hem snel vervangen of kan ik er nog even mee door?

Ruud10657 (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk een uitgelopen lager. Het goedkoopste is een sloopbak te monteren. Vaak zitten de problemen bij de 5de versnelling. Kun je indien je koppeling niet meer te best is deze ook gelijk vervangen. Let op, er zit speciale volvo olie in die bak. Geen andere types bij vullen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.