Volvo V70: zoemend geluid

Bouwjaar: 2000

Ik heb een zoemend geluid in de motor, het zit ongeveer bij de distributie zijde. Het zijn geel lagers of zo, want het geluid is niet toerentalafhankelijk. Gaat dus niet mee met gasgeven of zo. Sterker, boven de 2000 rpm is het weer weg. Iemand die dit kent?

Geplaatst door

Wauter (0)
badge

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik heb een vermoeden dat het iets is met de nokkenasversteller.

volvoxc90 0
badge

19 jaar

Dacht ik ook, maar als je het deksel er af haalt en je voelt aan het motortje lijkt het er helaas niet op. Als de auto koud is hoor je het ook niet, maar als hij warm begint te worden komt het geluid er.
volvoxc90, heb jij de nokkenasversteller al eens meegemaakt dat ie geluid maakte?

Wauter 0
badge

19 jaar

Ja, als we de stekker lostrokken was het verdwenen maar dan gaat wel het milieulampje branden. In ons geval dachten wij aan de nokkenasversteller maar na vervanging was het niet weg.
Het was het nokkenastandwiel met daar in de verstel inrichting.

volvoxc90 0
badge

19 jaar

Oke, ik zal dan toch die stekker er eens afhalen. Was het vervangen van het nokkenastandwiel een grote operatie? Of kan de auto er erg oud mee worden?

Wauter 0
badge

19 jaar

Nee, gewoon even distrubutsie los en tandwiel vervangen.
De bout in het midden is belangrijk dat die erg goed vast zit.

volvoxc90 0
badge

19 jaar

Ik heb nog geen tijd gehad er verder naar te kijken, maar ik hou je op de hoogte zodra de gelegenheid zich voordoet.

Wauter 0
badge

19 jaar

beste wouter,voor de motor is het slecht/brandstof verbruik gaat ook omhoog/plus veel herrie snel vervangen dus

volvov50 0
badge

18 jaar

Heb een week vrij nu, dus zal er gelijk naar kijken!

Wauter 0
badge

18 jaar

Uiteraard week voorbij en geen tijd gehad, echter de herrie die van dat tandwiel af kan komen is een meer ratelend geluid heb ik begrepen, dit is toch echt meer een zoem. Stromingsgeluid in vloeistof (brandstofleidingen of koelsysteem, stuur bekrachtiging iig niet, heb de multisnaar eraf gehad, geluid er nog steeds in. Overigens dacht ik eerts aan een spanrol qua geluid, alleen gaat het geluid niet mee in toeren. Blijft gelijk dus en na 2000 toeren ong. weer weg.
Als ik meer weet meld ik me weer. Suggesties blijven welkom.

Wauter 0
badge

18 jaar

Het is niet de nokkenasversteller! Ik heb de stekker eraf gehad en dat gaf geen verschil. Nah, een oudcollega dacht dat ie er stokoud mee kan worden, dus ik hou er mee op. Tenzij zich nog een suggestie aandoet uiteraard.
In ieder geval bedankt voor het meedenken!

Wauter 0
badge

18 jaar

Kleine update, had ook last van een temperatuurmeter die niet constant was: thermostaat vervangen. Geluid is nu een stuk minder, zal dus wel stromingsgeluid geweest zijn. De thermostaat die eruitkwam was overigens origineel volvo.

Wauter 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.