Austin Metro Forum

Zoek & filter binnen 221.382 topics
1 topics gevonden | Pagina 1 van 1

Austin Metro

De Austin Metro was een compacte auto geproduceerd door het Britse automerk Austin van 1980 tot 1997. Het was een auto die bekend stond om zijn efficiëntie en zuinigheid. Het model werd in eerste instantie ontworpen als vervanging voor de succesvolle Mini van het merk, maar werd uiteindelijk een op zichzelf staand model.

De Austin Metro beschikte over een 1.0-liter of 1.3-liter viercilindermotor die zorgde voor een vermogen van 40 tot 77 pk. Het was een zuinige auto die gericht was op de economische markt en werd geprezen om zijn lage brandstofverbruik en lage onderhoudskosten. De auto was populair bij een breed publiek vanwege zijn compacte formaat en wendbaarheid, wat het gemakkelijk maakte om te rijden in de stad.

De Austin Metro heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Austin. Het was een populair model en bleef in productie tot 1997, waarbij het een trouwe aanhang van fans had. De Metro was een van de eerste auto's in zijn klasse met een interieur dat was ontworpen om aan de behoeften van de bestuurder en passagiers te voldoen, en was een pionier in termen van efficiëntie en zuinigheid in de auto-industrie.

Modellen Austin