Lincoln Continental Forum

Zoek & filter binnen 221.181 topics
7 topics gevonden | Pagina 1 van 1

Lincoln Continental

De Lincoln Continental is een luxueuze sedan die in 1939 voor het eerst werd geïntroduceerd. Het model werd al snel een symbool voor Amerikaanse luxe en was de favoriete auto van presidenten en beroemdheden. In 1961 werd de beroemde "suicide doors" - deuren die achterwaarts scharnieren - geïntroduceerd, wat het model nog iconischer maakte. Na een onderbreking van enkele decennia is de Continental in 2017 opnieuw op de markt gebracht, hoewel de productie in 2020 definitief is gestaakt.

De Continental is altijd synoniem geweest met luxe en comfort, met grote en comfortabele zitplaatsen en een overvloed aan kenmerkende details. In de jaren '60 stond het model bekend om zijn kenmerkende stijl en werd het vaak gezien als een symbool van de Amerikaanse droom. Tegenwoordig richt het model zich meer op moderne luxe en technologie, met functies zoals een 360 graden camera en automatisch noodstoppen.

De Continental heeft door de jaren heen verschillende carrosserievormen gekend, waaronder sedan, cabriolet en coupé. Het model wordt aangedreven door verschillende motoren, waaronder V8 en V6-motoren, en is beschikbaar in voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Ondanks zijn hoge prijskaartje en luxe uitstraling, wordt de Continental in de VS vaak gezien als een auto voor oudere bestuurders en heeft hij de afgelopen jaren te maken gehad met dalende verkoopcijfers.

Modellen Lincoln