Nissan X-Trail 2016: Problemen met airco

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Hallo allemaal. Hier nogmaals mijn vraag. Probleem met kofferbak is opgelost met nieuwe veren. Probleem met airco/climate control is er nog steeds. Zonlichtcensor is vervangen, airco pomp is vervangen, airco radiator is vervangen alles voor nieuw en origineel nissan maar Probleem is er nog steeds: airco werkt goed bij koude motor maar zodra de motor warm is en wordt uitgezet en dan weer opnieuw gestart, doet de airco het niet meer. Hij werkt dan alleen maar in de stand low en ook alleen maar rijdend. Zodra ik even stil sta stopt ook de koude lucht van de airco. Kan iemand mij adviseren? Vorige vraag geen enkele reactie gekregen.
Bij voorbaat dank.

Geplaatst door

PDEWIND (115)

al 3 maanden lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Werkt de koelfan onder de motorkap als de airco aan staat ?

kaleido 1 6060
badge vip badge

2 maanden

Hallo Kaleido, Bedankt voor je reactie. Ik heb vanochtend na een rit waarbij de auto goed op bedrijfstemperatuur is gekomen de auto ongeveer 20minuten stationair laten lopen met ingeschakelde airco. De koelfan gaat inderdaad niet draaien. Dit was me nog niet eerder opgevallen want het vreemde is dat de koelwatertemperatuur precies goed blijft volgens de meter. Je zou verwachten dat die zou oplopen.

PDEWIND 115

2 maanden

Dus waarschijnlijk een storing in je fan aansturing of de fan zelf.
Zet eens spanningbop de fanmotor en kijk wat die doet.
Zekeringen heel ?

kaleido 1 6060
badge vip badge

2 maanden

Ga dit maandag meteen uitzoeken. Bedankt voor je reactie kaleido1. Ik laat de uitkomst aan je weten.

PDEWIND 115

2 maanden

Hallo Kaleido1, auto deze week in de garage geweest. De koelventilator was inderdaad stuk. Via de onderdelenlijn een goede originele nissan ventilator kunnen krijgen, want een nieuwe bij de dealerkost bijna zijn gewicht in goud, niet normaal. Auto en airo functioneert nu weer optimaal. Bedankt voor je
advies. Vond het wel vreemd dat de koelwatertemperatuur helemaal niet oploopt bij langdurig stationair draaien. Daarom kwamen we er ook niet achter.

PDEWIND 115

2 maanden

Mooi bedankt voor de feedback

kaleido 1 6060
badge vip badge

2 maanden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.