Alfa Romeo 156: 156 2.0 16v selespeed Zekering rem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter 16 kleppen

Ik heb een semiautomaat. Als ik de rem pedaal indruk knalt de zekering eruit. Ik heb gecontroleerd door de rem verlichting (Links en Rechts en het 3e remlicht) eraf gehaald en later de versnellingsbak afgekoppeld. En in beide gevallen gaat de zekering eruit. Het is een 15 amphere zekering (Onderste rij in het midden). De zekering van de ABS is nog goed. Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn dat de zekering er telkens uit vliegt. Als de auto in neutraal staat kan ik wel starten.

Gr.

grimmetje666

Geplaatst door grimmetje666 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ze zekering gaat stuk omdat er ergens kortsluiting is ontstaan.. (Een draad waar tijdens het remmen spanning op moet komen maakt contact met de massa)

Heb je achter alleen de lampjes verwijderd?? of heb je de komplete achterlichten losgemaakt???

Monteer in plaats van de zekering een gloeilamp ( bv 50 watt koplamp)monteert... (1 aansluiten op het ene pen en de ander aansluiten op de andere pen ervan.
Als je de rem nu intrapt gaat deze lamp volop branden. Als de kortsluiting is opgeheven, gaat de lamp vervolgens flauw (in serie) branden..
Omdat het vaak voorkomt dat je tijdens je werkzaamheden ongemerkt de sluiting kwijt bent, en dan nog niet weet wat de oorzaak was is dit de gelikte methode om te weten waar je bezig bent als dat gebeurt.

Nu kun je beginnen met het 1 voor loskoppelen van de stekkers van de achterlichten en daarna de kabelboom van bv de trekhaak en als laatste die van de achterste kabelboom. Deze zijn in de achterkant van de zekeringkast geplaatst. Op het moment dat de lamp flauwer gaat branden it de storing in of voorbij de losgenomen stekker..

Aandachtpunten zijn plekken waar de kabelboom op en rand ligt en plaatsen waar er parkers in de buurt van de kabelboom gemonteerd zijn.. bv brandblusser of live hammer.

Meestal is het voldoende om de beschadigde kabelboom goed te isoleren en te zorgen dat deze niet langs een scherpe rand moet..

Als de Laamp na het losmaken van de kabelboom nog fel blijft branden moet de oorzaak in de zekeringkast gezocht worden. Als de lamp helemaal uit bij het losmaken van een stekker?? heb je de voeding van de zekering te pakken.. Daar zit de oorzaak zeker niet...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.