Alfa Romeo 156: 1.8 motor vervangen voor een 2.0

Bouwjaar: 2001

hallo allemaal.
Ik was het volgende van plan , ik wil mijn 1.8 motor vervangen voor een 2.0. Kan iemand mij verellen waar ik tegen aan loop of waar ik op moet letten en wat ik nog meer moet vervangen of veranderen ? bv computer bak enz enz. gr jurgen

jurgen6048

Geplaatst door jurgen6048 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

In het verleden had Alfa Romeo de gewoonte om slechts 1 ECU te gebruiken voor alle vier cylinder motoren. De Eprom bevatte dan 2 of 3 sets afstellingen die geactiveerd worden door verbindingen in de kabelboom. Ik weet niet of dit bij de 16-kleppers ook nog gedaan wordt. Het is zeker iets wat je uit zult moeten zoeken.
Als Alfa nog steeds 1 ECU gebruikt hoef je die niet te kopen maar zul je de kabelboom moeten veranderen. Anders moet je ook de ECU bij de motor zien te krijgen, liefst met kabelboom.

jarno5183 (0), 18 jaar geleden

Informeer even op het forum van www.alfaromeo156club.nl daar is iemand die het gedaan heeft (AlfaArjen)
Het is redelijk goed te doen in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.