Alfa Romeo 156: 1.9JTD 105pk: gebrekkige klimatisatie

Bouwjaar: 2000

Hoi!
Ik heb sinds 8 maanden een 156 1.9JTD van 2000 (105 pk) en heb de volgende opmerking:

Sporadisch durft de klimatisatie het te begeven. Het lijkt wel ofdat heel de techniek tilt slaat met als gevolg dat hij constant koude lucht blijft blazen ondanks de airco al dan wel of niet opstaat en de gevraagde temperatuur 24 à 28 graden bedraagt. Enkel wanneer we hem helemaal opendraaien (30 à 32°C) wordt er warme lucht geblazen. De motor stil leggen en opnieuw starten blijkt momenteel de enigste oplossing... Bovendien ben ik nooit tevreden geweest van de klimatisatie daar hij meestal te warme lucht blaast om over de gewenste temperatuur te gaan en vervolgens koude lucht blaast om dan uiteindelijk de gewenste temperatuur te krijgen. Gekke circulatie met als gevolg dat het ofwel te warm wordt ofwel te koud. Volgens mij ligt het probleem niet bij de sensor daar deze toch blijkt te werken als de motor herstart werkt. Ik denk eerder aan een sporadische onregeling van het programma. Heeft iemand hiermee ervaringen of oplossingen? Bestaat er een andere of herschreven software?

Steamy

Geplaatst door Steamy (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marcela (0), 19 jaar geleden

Controleer je binnen en buitensensor eens. Vooral de binnen snesor wiul wel eens vervuild raken door o.a. nicotine e.d.

Steamy (0), 19 jaar geleden

Ja misschien kan dat wel een oplossing bieden. Er is in ieder geval nooit gerookt geweest in deze auto. Ik ga binnekort eens een afspraak maken met de garagist voor een grondige checkup. Ik hou jullie alvast op de hoogte. Intussen nog alfisten die zich in deze situatie herkennen?

Edwin156 (0), 19 jaar geleden

Ik denk dat je binnen temperatuur sensor defect is.
Zie hier hetzelfde probleem op de Alfa Romeo 156 Club forum:
http://www.clubsoftware.nl/forum/index.p...

Steamy (0), 19 jaar geleden

Ok, bedankt! Binnekort moet de auto binnen voor een grote beurt. Ik zet die sensor alvast op mijn verlangslijstje! PS: hard bedankt om de site door te geven. Ik ga daar ook wat rondneuzen. Ik hou jullie alvast op de hoogte van het probleem en de eventuele oplossing. Greetz, STEAMY

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.