Alfa Romeo 156 1998: aanschaf

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000

Ik sta op het punt een 156 2.0 met 215.000 km aan te schaffen, kan een kenner mij vertellen waar ik op moet letten, en is deze km stand acceptabel of is dit het begin van het einde??

chimari

Geplaatst door chimari (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

bij een alfa kun je de problemen niet voor zijn .is onmogenlijk.

chimari (0), 19 jaar geleden

Dat een alfa wat storingsgevoeliger is dan duitse degelijkheid weet ik, ik heb inmiddels 5 alfa's gehad, maar wat ik eigenlijk bedoel is of er rond bovengenoemde kmstand grote onderhoudszaken aan zitten te komen.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

gezien de tweedehands prijzen kan het ook niks zijn,

als je van sleutelen houd is dit de perfekte kans.


hier word je niet blij van. ;^(



paul,

justin6077 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat een gelul over betrouwbaarheid.
Bij een kilometerstand van 215.000 kun je bij ieder merk een probleem tegen komen OOK BIJ DE DUITSERS, deze scoren bij de tevredenheidspoll van autoweek zeer slecht terwijl alfa in de het toch goed doet met een (ik dacht 16e plaats).
De 156 2.0 is een relatief betrouwbare auto.
Groeten Roy

Dick2202 (0), 19 jaar geleden

Ik ben het eens met Roy. Veel alfa rijders zijn m.i. eerlijker in hierin gezien het verleden van AR. Je gaat toch zeker niet aan de grote klok hangen dat je 'betrouwbare' Jap weer een dure reparatie had? Hiervoor had ik een (lease) Golf die minder betrouwbaar was dan mijn huidige 156 jtd met 240000km. In de Golf had ik regelmatig rare storingen, dure sensorreparaties, tjilpende distributieriem enz..
Overigens vind ik die zgn lage prijzen van de 156 ook wel tegenvallen. Echt niet goedkoper dan die 'betrouwbare' Zweed.

Nu waar je op zou kunnen letten in het algemeen.
- voorwielophanging, bij mij heeft het veel te lijden van die ***drempels. De fusees vinden dit niet leuk en zijn dus ook gerepareerd. Eea gaat met name bij lage temperaturen kraken als je instuurt. Controleer de beschermkap onder de motor maar 'ns op krassen. Dan weet je hoe hard er over zo'n drempel is gereden.
- steenslag op de motorkap. niet te weinig!
- rubbers gescheurd van de ramen, in de hoekjes. En rubbers beschadigd door allesdragers. Niet goed gemaakt door AR.
- bij de JTD is de spanrol van de multiriem bij die km-stand versleten. Eenvoudig te zien. Als je langs de motor kijkt zie je gelijk of dat ding scheefzit. Niet echt een dure reparatie, zelf te doen, onderdeel 65 Euro of zo(jtd). Hoe het bij de 2.0 is weet ik niet..
Ik zit te verzinnen wat nog meer(!),.. maar dat is het...niet normaal zoveel, he?

groet, Dick.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


laten staan die barrels,

overgens zijn het leuke bloembakken,

ga voor een echte...... auto,


paul,

Dick2202 (0), 19 jaar geleden

Beste Paul,

In plaats van zo te mopperen zou je ook eens een constructieve bijdrage kunnen leveren. Als je dat niet kunt omdat er gewoon te weinig van weet, blijf dan gewoon jouw, blijkbaar wel constructieve, commentaar leveren bij VW, Opel en gas-installaties( in Nederland).

Fijne dag nog, Dick.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, dick



ik denk dat de gebruiker van dit merk graag een eerlijk antwoord wil horen.

en laten we het dan niet mooier voorspiegelen zoals het daadwerkelijk is met het merk alfa,

deze auto doet het niet voor niets zo slecht in de handel.
zelf wil ik ze niet eens inruilen,

ze zijn geen drol waard, ( dat zegt al wat ) en dat ligt echt niet aan de modellen die alfa maakt,

dan kun je wel schelden op een duitse auto maar wat schijv je op een nieuwe alfa af... na 3 jaar, doet wel zeer he.. als je dat ziet.







paul,

chimari (0), 19 jaar geleden

Een mercedes van een ton waar je de eerste 3 jaar 30.000 euro en meer op afschrijft, daar wordt je zeker wel vrolijk van Paul?
Alles is betrekkelijk en ik heb inmiddels een prachtige 156 gekocht, en ik kan je 1 ding vertellen, de rij-eigenschappen samen met het prachtige ontwerp daar kan geen duits of japans twaalf in een dozijn ontwerp tegenop, ook al is mijn alfa volgend jaar niks meer waard het zal mij een biet zijn. Ik koop de alfa om er van te genieten en niet om dat ik een hoge inruilwaarde wil over tig jaar.
Speel jij lekker op zeker paul, dan neem ik een gokje en ik geniet!

Ciao

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


voor mij ligt dit anders ik zie auto's puur als handel.

voor mij zelf wil ik deze auto's niet dit is puur om dat ze dan telang staan,

maar dit is mijn mening over alfa,

en als jij hem lekker vind rijden en niet beter weet dan is het een super auto, ( en voor iedereen betaalbaar )





paul,

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik ben begonnen bij Volkswagen daar heb ik 18 jaar gewerkt daarn als werkplaats chef bij peugeot en er ging toch wat meer stuk als bij volkswagen , daarna citroen en daar waren de nieuwe autos al stuk als ze van de fabriek kwamen sinds 6 jaar werk ik voor ik voor mezelf maar aan alfa gaan overwachte dingen stuk. ik denk niet da ze slechter zijn als een citroen maar beter ook niet

Dick2202 (0), 19 jaar geleden

Ik heb mijn 156 toevallig gekocht. Het was een bedrijfsauto(geen lease) welke ik voor de handelaarsprijs kon kopen. Ik had een zeker wantrouwen bij Alfa, gezien het verleden, maar dacht dat de prijs die ik voor betaalde altijd wel terug kon krijgen. Nu 2 jaar verder heb ik nauwelijks klachten over deze auto. Hij rijdt heerlijk, stuurt geweldig, ruim voldoende vermogen, zuinig(1:18), heerlijk stil als je 130 rijdt, nauwelijks reparaties en hij is mooi! En een steengoeie diesel, nauwelijks olieverbruik, nauwelijks roet (moet je die TDI's 'ns zien). Het enige wat wat mij betreft echt beter moet is de lak, welke overigens bij mijn Golf 4 ook al slecht was. 'Waterbasis' is het toverwoord hier, geloof ik..
Misschien dragen de mensen die deze auto's als handel zien teveel uit dat ze niet goed zijn en 'staan ze daarom te lang'..bij hen.. want daar zou ik em dan ook niet kopen.

Chimari, veel plezier van jouw Alfa, ik geniet ook van het rijden erin.

Dick.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, dick

met alle respect voor jou trapskelter.

het word eens tijd dat je eens langs komt bij me dan zal ik jou eens in een echte TDI stoppen.

die stil is en blijft ook bij ca, 230,kmpu, op de weg en waar je bij deze snelheid rustig je broodtrommeltje en de appel die onder de stoel is afgeschoten in de auto op kunt zoeken

zonder dat je het eens merkt. :^)

dan praat je pas over echt auto rijden. dick

dat is autorijden in nieuwe tijden.... :^)


paul,

Maritieme (0), 19 jaar geleden

sjonge sjonge, wat een hoop woorden omdat de een een bepaalt type auto mooier vind dan de andere. als die jongen blij met z'n alfa is is 't toch goed?1
Ze zeggen wel eens over smaak valt niet te twisten.

chimari (0), 19 jaar geleden

Paul,

't spijt me jongen, maar hier geef je met je laatste reactie in 1 keer aan dat je er niks maar dan ook helemaal niks van snapt, van het Cuore Sportivo bedoel ik dus. Laten we er dus maar mee ophouden, und viel spass mit dein TDI mein jungen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.