Alfa Romeo 156 1999: 2e versnelling loopt vast.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Ooit meegemaakt, bij flink accelereren loopt de versnellingsbak vast. Dit gebeurt zodra ik over wil schakelen van de 2e naar de 3e versnelling. De pook wil dan geen kant meer uit. Alleen met echt kracht krijg je pook in de 3e versnelling ( hierbij maakt de versnellingsbak geen geluid). Terugschakelen naar de 2e lukt wel maar met pijn en moeite (je hoort dan wel de tandwielen knarsen). Dit gebeurt natuurlijk net als je een andere auto in wilt halen. Daarna enige testen gedaan, het probleem doet zich alleen voor zodra er flink gas wordt gegeven (doortrekken tot min 3000 RPM). Als je rustig optrekt dan gaat het schakelen zonder problemen. Het probleem doet zich ook alleen voor bij de 2e versnelling, de andere versnellingen kun je tekeer gaan als een beest, de versnellingen geven geen kik. Als de 2e versnelling vast zit, dan lukt het zelfs bij een uitstaande motor niet om de pook op een fatsoenlijke manier te bedienen. Wat wel opvalt, is dat zodra het probleem zich voordoet de bak in geen enkel versnelling staat (in zijn vrij dus) maar de pook staat niet in de middenstand, deze is dus net uit de 2e versnelling en wordt hier dus geblokkeerd. Heeft iemand dit ooit meegemaakt en enig idee wat dit kan zijn? Ik vermoed dat de versnellingsbak vervangen moet worden, heeft iemand enige ervaring met garages en/of dealers in de regio Eindhoven verder uit de buurt mag ook. Ik wil dit namelijk op een goede manier en zonder problemen nadien opgelost hebben.

P.s. het ergste is dat ik net van plan was om de motor te laten tunen, dit zal dus even moeten wachten.

dakraam

Geplaatst door dakraam (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Dick2202 (0), 19 jaar geleden

In mijn 156 jtd is bij 70000 km ook de versnellingsbak vervangen, inmiddels zit deze er al weer 150000 km onder. De reden weet ik niet, maar kan er wel achter komen, omdat ik de vorige eigenaar goed ken. Ik weet niet hoeveel haast je ermee hebt, want het kan een week of twee duren voor ik het antwoord heb.. Bij mijn auto is dit gedaan bij een Alfa dealer in Apeldoorn, en bij mijn weten, naar tevredenheid.

dakraam (0), 19 jaar geleden

Dick, alle informatie is welkom. Ik wil toch eerst een en ander verder uitzoeken. Dus 2 weken is geen probleem. Ik heb al bij verschillende dealers/garages om informatie gevraagd maar niemand kent dit probleem. We zoeken verder. Vrijgag ga ik even lans bij verschillende dealers voor een eerste diagnose. Ik laat wel weten wat daarvan de uitkomst is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.