Alfa Romeo 156: Achterschokbrekers vervangen Alfa 156 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V TS

Hallo,

Ik heb het probleem dat met het minste gewicht achterin de auto op zn "gat" gaat hangen. Ik heb een schokdemper test gedaan en daar blijkt uit dat deze erg versleten zijn. Kan iemand mij vertellen hoe ik deze moet vervangen? En of t veel werk is?

Groetjes Maarten

Pind1981

Geplaatst door Pind1981 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb dit nu bij deze auto nog niet gedaan, maar ik kan je wel vertellen dat dit niet de oplossing is.
De schokdempers zijn er enkel om ervoor te zorgen dat de auto niet blijft wiegen bij het veren. Als je auto op z'n gat gaat hangen dan moet je eerder aan de veren zelf denken.
Een schokdemper heeft aan een paar kg al genoeg om helemaal in te veren.

Pind1981 (0), 11 jaar geleden

Ik snap wat je bedoelt. Nu is 5% links en 15% rechts werking niet echt een goed iets natuurlijk. Er gaan ook veren en schokdempers op. Alleen is dit een McPherson systeem aan de achterzijde. Dus ik moet het complete plaatje demonteren. Maar jij hebt het nog nooit gedaan?

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij deze auto heb ik dit nooit gedaan, maar;

Een McPherson veerpoot compleet dé- monteren. Met deugdelijk gereedschap de veer samendrukken. Dan de bovenzijde van de schokbreker losnemen.
Veer ontspannen.
Dan nieuwe schokbreker met nieuwe samengedrukte veer samenstellen. Bovenzijde schokbreker weer monteren, dan complete veerpoot wederom monteren aan auto.

Succes.

En pas op, met die veren, kunnen dodelijk zijn !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.