Alfa Romeo 156: Niet willen starten Alfa Romeo 160 1.8 16v

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een probleem met dit koude weer met het starten van mijn Alfa 156. Ongeveer 4 weken geleden is er een nieuwe accu in geplaatst (bij de garage), en die begaf het al na 1,5 week. De accu van een vriend geleend, en dat werkte perfekt. Mijn eigen accu opgeladen en er weer ingezet. is precies 3 dagen goed gegaan en nu start ie weer niet. Als ik hem probeer te starten krijg ik 1 zacht tikje te horen, en dat is het. De binnenverlichting gaat gewoon aan zodra ik de auto van het slot doe. Wat kan ik doen???

The_Ozzmania

Geplaatst door The_Ozzmania (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Je zal hier ergens met een verbruiker zitten die stroom blijft afnemen.
De alternator laadspanning opmeten.
Dirk

The_Ozzmania (0), 11 jaar geleden

Ik heb idd het vermoeden gekregen dat mijn radio (met dvd) stroom blijft verbruiken. Maar hetr rare is, ik heb de auto afgelopen juni gekocht en direct de radio geplaatst. het probleem treed echter pas op sinds een week of 4. Nu weet ik dat een auto bij koud en vochtig weer iets meer stroom nodig heeft met starten, maar zo veel kan dit toch nooit zijn. iig bedankt voor je tip Dirk, ik ga morgen even met de accu naar de garage terug, en de radio er even uithalen.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt me dat je last hebt van een zg lekstroom. waardoor de akku leegraakt.

2e mogelijkheid is natuurlijk een inwendig defect aan de (nieuwe) akku.

Heeft de garage bij het plaatsen van de Akku gecontroleerd of het laadsysteem ok was???

Te hoge lekstroom kan o.a. veroorzaakt worden door een verbruiker welke per ongeluk ingeschakeld blijft omdat er een schakelaar aan blijft of een relais blijft hangen.

Dit kan o.a. gebeuren door vocht. (interferentie)

Vooral de zekeringkast moet er dan op gecontroleerd worden.. Een lekkage langs de voorruit zorgt daar veelal voor.

The_Ozzmania (0), 11 jaar geleden

Ik ben er inmiddels achter gekomen wat het probleem veroorzaakt heeft... De autoradio kreeg continue-stroom, dus die bleef stroom verbruiken terwijl het contact uitstond. Die heeft mijn accu leeggetrokken. Inmiddels heb ik de radio er uit gehaald, er is namelijk geen geschakelde plus voor de radio aanwezig. Dit wordt binnenkort aangelegd. Problem solved ;). Bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.