Alfa Romeo 156 1999: Af en toe moelijk aanslaan 1,9 JTD

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

De motor van mijn alfa 156 1,9 JTD wil heel af en toe moelijk aanslaan. Alle branstofleidingen zijn reeds geinspecteerd en die zijn allemaal dicht. Wel hoorde ik gisteren een klepperend geluid bij de tank vandaan komen toen ik hem op het contact zette. Wat kan de oorzaak van het probleem zijn?

Yarama

Geplaatst door Yarama (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Rik9805 (0) PRO, 19 jaar geleden

knippert het lampje van het voorgloeien ook??

als dit zo is dan zijn er waarschijnlijk 1 of meer gloeibougies defect, maar wat ook kan ik het voorgloeirelais.

ik weet niet of je over een ampere tang beschik maar hiermee kun je eenvoudig je gloeibougies controleren

greetz rik

dupl-u-5452-5dd1486b261ee+heinz (0), 19 jaar geleden

Heb ik ook meegemaakt, bij mij was het een te hoge weerstand van de toerental sensor op het vliegwiel (boven rechter aandrijfas)
start spanning 0,5v wissel, weerstand moet zijn 2500 ohm.
Bij deze klacht kan hij ook onder het rijden uitvallen.

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

advies storing uit laten lezen gloeibougie's slaat hij als storing op net zo als krukaspositie sensor.en dan verder kijken

Yarama (0), 19 jaar geleden

BDP sensor is vervangen, echter nog weinig verbetering. Gloeipitten zijn goed. Motor slaat nu wel direct aan, maar kan soms weer afslaan of onregelmatig op drie-en-een-halve cilinder lopen. Kortom probleem is nog niet opgelost.

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

advies hoge drukpomp vern zit RA tegen motorblok aan bij de dist-riem op of opvoerpomp in tank vern
Als ik dit probleem heb bij een alfa vern ik ze altijd alle twee ik haal de onderdelen dan van de sloop. Maar meestal is het de hogedrukpomp die kapot gaat. allen moet je er zeker van zijn dat er geen storing aanwezig zijn.

Yarama (0), 19 jaar geleden

Ben nog even wat verder gaan experimnteren, nou blijkt dat als ik bij koude motor 2 keer voorgloei, dat ie dan een stuk beter aanslaat. Wat nog wel opvalt is het dat ie nog wel een klein beetje hakkelt bij constante snelheid, bijvoorbeeld bij 50 in de derde versnelling. (circa 2000 toeren).

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

in je verhaal van 19-03-2005 vertel je dat de auto nu wel direct aanslaat en nu zeg je dat hij na twee keer gloeien een stuk beter aanslaat. Ik blijf bij mijn verhaal eerst storing uitlezen. anders blijf je aan het gokken misschien kan ik je dan wel vertelen wat het kan zijn.

Yarama (0), 19 jaar geleden

De status is nu als volgt: auto start met 2 keer gloeien gewoon goed. Er zitten geen storingen in het geheugen. Wel hakkelt ie een klein beetje bij constante snelheden en lage toerentallen.

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

er zijn dus geen storingen aanwezig kijk nu weet ik zeker dat de aansturing van de verstuivers (goed!!) zijn. misschien nog even de luchtmassameter reinigen met contactreiniger slaat de auto ook nog af onder het rijden als hij dit nog doet moet het wel in brandstofgedeelte zitten (hoge of lagedruk gedeelte)alleen kan ik het gloeien niet goed plaatsen waarom hij na twee keer wel goed aan pakt

Yarama (0), 19 jaar geleden

Wanneer ik hem bij koude start alvorens te starten, even (nu 10 seconden, maar korter is misschien ook mogelijk) op contact laat staan dan start hij goed daar lijkt het op. Het lijkt erop dat ie tijd nodig heeft om voldoende druk op te bouwen. Het hakkelen doet ie nog wel een beetje.

ramon9276 (0), 18 jaar geleden

BDP sensor heeft alleen invloed op een warme motor. Bij het moeilijk starten is het waarschijnlijker dat de ODP sensor slecht is.

Yarama (0), 18 jaar geleden

Waar zit de odp sensor? en wat doet die?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.