Alfa Romeo 155 1996: airco werkt miet al te best

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800

Vorig jaar december (2003) is er tegen de voorkant van mijn wagen gereden , en was er behalve uiterlijke schade ook de condensor van de airco lekt gedrukt door een trekhaak.

de wagen is in zijn geheel gerepareerd er is een nieuwe condensor geplaatst, en het systeem is opnieuw gevuld. airco met cc

Nu heb ik het vermoeden dat de airco het niet helemaal goed doet, pomp slaat aan, maar de lucht wordt niet koud genoeg, denk ik.

vorig jaar met die hete lange zomer werkte alles wel goed, maar nu lijkt het erop of het minder is, duurt erg lang eer de binnentemperatuur op 20 graden staat, als dat al gehaald wordt.

wat kan hier aan de hand zijn?? zelf denk ik dat er te weinig koude middel is ingegaan, maar dan zou het helemaal niet meer moeten werken of toch wel??

wie heeft er een ideetje voor ik terug ga naar het schade herstel bedrijf??!!


thx

alfagek

Geplaatst door alfagek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Serre (0), 19 jaar geleden

Als er te weinig koudemiddel in het systeem zit dan werkt de airco minder goed pas als er nog minder inzet stopt de aircocompressor d.m.v. de lagedruk beveiliging pressostaat

dupl-u-11449-5dd148767b25d+heuvel (0), 19 jaar geleden

In het aircosysteem zit een stof die de lucht koud maakt.
Die is misschien wel op of het aircosysteem lekt ergens.
Je kan er het best mee terug naar de garagegaan waar je de auto hebt laten maken toen hij schade had.
Dan kunnen ze hem controleren of hij ergens lekt. Als dat niet zo is kunnen ze hem misschien opnieuw afvullen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.