Alfa Romeo 156: akku / ander probleem?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Hoi iedereen,

Ik ben redelijk nieuw hier en ik begrijp eigenlijk niet veel van auto's dus hopelijk kunnen jullie mij in de goede richting helpen.
Mijn vriend heeft een Alfa Romeo 156 (station wagen) van 2003, en onlangs heeft hij een andere wagen gekregen (bedrijfswagen), dus rijdt hij nog amper met de Alfa.
Nu wilden we de Alfa lenen aan goede vrienden maar het probleem is als volgt:
- Alfa is een paar maanden winter in de garage opgesloten geweest, omdat de deur dicht gesneeuwd was en ook gewoon door vergetelheid;
- We hebben Alfa opgestart met kabels, een ritje gemaakt (twee weken geleden), ging prima.
- We checken alles: oliepeil, koelvloeistof, etc.
- Gisteren wilden we de Alfa door en door checken en zijn er iets meer mee gaan rijden dan gewoon;auto opstarten met kabels en vertrekken... meteen een melding: oliepeil sensor defect, ga naar dealer... maar aan de olie ligt het niet, omdat we het net hebben bijgevuld en er zijn geen lekken... dan maar verder rijden...
We zijn al een goede 45 minuten aan het rijden en ineens, midden op de autosnelweg, begint de snelheidsmeter "gek" te doen (van 0 naar 120 en terug naar 0 terwijl wij aan dezelfde snelheid bleven rijden), ineens is de auto (lees: motor) uitgevallen en hebben we ons nog net op de pechstrook kunnen zetten. We hebben een vriend gebeld die ons kwam opstarten, auto ging weer. Vervolgens terug mee naar huis gereden (zo'n 15 km) en het ging zonder problemen. Eenmaal thuis, parkeren we de wagen. Ik probeer hem dan terug op te starten en hij doet het weer niet! Ik kan moeilijk telkens maar voor 15 minuten gaan rijden en telkens met de kabels starten hé...

Vandaar mijn vraag: we gaan deze week naar de garage, maar weten jullie wat het zou kunnen zijn? Akku gewoon kapot? Is het dan normaal dat hij tijdens het rijden tegen 110 km/uur gewoon spontaan stopt en niet meer opstart? Alternator kapot?

Wij hebben zo anders geen idee en zijn bang dat het iets ingewikkelders is waardoor onze goede vrienden (buitenlanders) onze auto niet kunnen lenen...

Bedankt alvast voor alle antwoorden!
Filipa

filipa

Geplaatst door filipa (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Of je dynamo laadt niet meer genoeg bij, of je accu is overleden.
Na 45 minuten rijden moet je gewoon kunnen starten en dan moet de auto aanslaan.

Meet het accu voltage bij stationair draaiende motor. Eerst zonder verbruikers (minimaal 13 volt), dan met (licht, achterruit verwarming).
En dan nog een keer bij zo'n 2000 toeren, dan moet je met verbruikers rond de 13 volt meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.