Alfa Romeo GTV 1997: Alfa GTV 2.0 twin spark hoge temperatuur

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: Twin spark

Dag samen,
Ben bij die gast geweest, hebben een testritje gemaakt, temperatuurmeter werkt niet, rode lampje op de temperatuurmeter gaat branden als we stilstaan, gaat uit tijdens het rijden, zijn koppakking is het niet anders stonden we ergens stil na een klein 20 minuten daarmee gereden te hebben, wagen rijdt fantastisch, thermostaat is open bij warme motor, voorschakelweerstand maakt contact (zie foto), relais van de fan weet ik niet liggen, zijn fan werkt door rechtsreeks spanning op te zetten, maar bij warme motor krijgt de fan geen 12 v, normaal gezien als je de stekkker lostrekt van de temperatuursensor aan zijn thermostaat zou de fan toch moeten draaien om het dan in noodloop komt, heb ik ergens gelezen,
Heb zijn OBD stekker niet gevonden, denk dat deze GTV's nog een 3 polige OBD connector hebben.
Deze wagen is van 1997.
Ik vermoed dat het één van zijn sensoren gaat zijn maar welke, zijn er verschillende en omdat zijn temperatuurmeter niet werkt, denk dat de meter geen gegevens krijgt van de ecu, maar als de ecu zelf geen gevevens krijgt door een defecte sensor
kan deze toch de fan niet aansturen.
Het is maar mijn theorie, hoop dat ik van iemand raad kan krijgen, veel kan het toch niet zijn.
Gr.
Jantje
Ps: Wil deze gast uit de nood helpen.

[url=http://postimg.org/image/ci4kivqnt/][img]http://s4.postimg.org/ci4kivqnt/Foto_002...[/img][/url]

Sensoren
http://www.besteonderdelen.nl/auto-merk/...

firedriver

Geplaatst door firedriver (55) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo GTV? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

firedriver (55), 9 jaar geleden

Moet zijn thermostatische schakelaar op de radiator zelf ook nakijken, heb ik nog niet gedaan, zal deze weekend gebeuren, en wat betreft zijn temperatuurmeter heb ik nog een reserve liggen om te weten of het aan zijn meter ligt, temperatuursensor kan ook, ik kan deze ook vervangen en dan weten we meer.
hij heeft nog niet zo lang geleden zijn versn.bak vervangen maar toch zal ik eens kijken of zijn massa niet vergeten is
laat nog iets weten

firedriver (55), 9 jaar geleden

Mag gesloten worden.
Ooorzaak: Nieuwe thermoschakelaar aan zijn radiator geplaatst na een paar testen en is ok.
Gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo GTV of stel zelf een nieuwe vraag.