Alfa Romeo 156: Alfa Romeo 156 jr 2000 valt uit !!!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd

Mijn alfa doet zich het probleem voor dat wanneer ik fink gas geef dat die uit valt. Ik moet dan mijn contact uitzetten en niet veel later kan ik gewoon weer starten. Ik heb inmiddels de toerentalsensor vervangen en mijn motor laten uitlezen bij de dealer, maar geen probleem aangetroffen . Wat zou het kunnen zijn ?

Booo

Geplaatst door Booo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt op EGR probleem

goofyke (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat je diesel druk eens controleren met de examiner. Als die te hoog oploopt valt hij ook stil. Dit is een veiligheid zodat de druk nooit te hoog kan oplopen.

erka (0) PRO, 16 jaar geleden

als het gebeurd als de motor warm is kan, dan uitvalt en na een tijdje weer te starten is...
kan de BDP Sensor naar zijn grootje aan het gaan zijn...
als deze helemaal naar zijn grootje is kan het zijn dat deze helemaal niet meer start.

EGR lijkt mij niet het probleem, kun je echter testen door deze af te doppen
( gewoon een plaatje tussen de flens zetten...)

ik gok BDP sensor...

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk dieseldruk het probleem begin met het testen van de retour van alle verstuivers als er een teveel heeft kan de pomp de druk niet hoog genoeg houden en valt hij uit en is daarnaa weer te starten. kan ook nog probleem zijn in hogedrukpomp. verstuivers testen via retourleidingen in potje hangen en kijken of er 1 of meer tusssen zitten die flink meer lek hebben dan de rest tijdens het stationair loopen moet ongeveer bodum van bekertje per min per verstuiver zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.