Alfa Romeo 156: olielekkage alfa 156 2.0

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 liter

Ik heb een olielekkage aan mijn motor van mijn Alfa 156 2.0. De dealer zegt dat dan de versnellingsbak gedemonteerd moet worden om bij de doppen van de balansassen te komen.
Kan dit op een eenvoudigere (minder kostbare) manier opgelost worden?
Ik zie jullie reacties tegemoet.
Alvast bedankt.

jackass

Geplaatst door jackass (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

klopt doe ook meeteen je koppeling controleeren en evt achterste krukaskeerring die ook olie kan lekken en achter de bak zit goed controleeren of vervangen

goofyke (0) PRO, 16 jaar geleden

kan je van hier uit moelijk zien hé waar hij lekt, maar als het achter de boite van daan komt zou ik de krukasdichting daar en de stoppen van de balansassen vervangen. Meer zit daar niet wat kan lekken. Maar ja we kunnen je niet zeggen waar hij lekt hé want dat kan nog wel op een hoop andere plaatsen ook zijn. Een beetje vertrouwen in de garage mag toch nog wel nie?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.