Alfa Romeo Spider: Alfa spider 1992 wil niet meer in zijn versnelling en korte aans

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste Lezer

Wie kan mij helpen bij het volgende probleem.
Mijn spider heeft voor het eerst in zijn leven een paar maanden stil gestaan, waarna ik hem weer gewoon goed kon starten en rijden. Dag erna was opeens(?) de koppelaanslag heel licht en heel kort en krijg ik de auto ook niet meer geschakeld. Je hoort de tandwielen lopen over de koppel als je dit probeert te doen. In zijn eerste starten kan, maar je staat meteen een paar meter verder. Dit heb ik geprobeerd omdat het zou kunnen dat er iets vastgeplakt (?) zit aan de koppel. Zou kunnen maar zou me verbazen omdat dit waarschijnlijk wel voorkomt maar niet na een dag rijden.
Intussen heb ik de rubbers van de hoofdkoppelcylinder vervangen, welke het ook goed lijkt te doen. Zowel hoofd als hulpcylinder hebben uitslag en lijken te werken. Er lekt nergens olie uit deze cylinders en na goed ontluchten bouwt de koppel ook weer druk op.
Feit blijft dat de aanslag heel kort lijkt, alsof t koppelpedaal al iets is ingedrukt.

Mijn vraag zou zijn, wie kent dit probleem en waar heb ik nog niet gezocht?
Zou het kunnen dat het pedaal op zijn stang is verschoven?!?! Lijkt mij heel onwaarschijnlijk maar je weet t niet, het zit met een bout vast.
Heeft iemand een tip waar ik nog eens naar zou moeten kijken?

Uiteraard kan ik gewoon twee nieuwe cylinders kopen maar ik kan nog niet deductief zeggen waar het probleem ligt en of ik dat daarmee oplos!

Wie heeft raad?!

Dank Norbert

riksman

Geplaatst door riksman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Spider? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Transaxle-Auto (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je het euvel al gevonden?
Zo niet dan kun je het beste ff kijken naar het schutbord waar een gaffel zit tbv het kopp. pedaal
Deze willen wel scheuren cq breken en dan krijg je dit verschijnsel ook
Ik hoop van je te horen, vr gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Spider of stel zelf een nieuwe vraag.