Alfa Romeo Spider: Alfa Spider 916 Kap wil niet open

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 TS 16v

Hallo,

Ik heb een Alfa Spider 916 2.0 TS. Nu heb ik sinds een aantal dagen het volgende probleem: Als ik de cabriokap wil ontgrendelen (hij zit dicht), ontgrendelt de rechterzijde van de kap wel maar de linker niet. Met ontgrendelen bedoel ik het loskomen van de kap van de afdekplaat (achterzijde auto). Ook wanneer ik handmatig de kap ontgrendel gaat hij niet los. Het lijkt erop dat het ontgrendelmechanisme niet werkt. Ik kan echter met geen mogelijkheid bij het mechanisme komen.

Heeft iemand hier een oplossing voor?

Dank en groet,

Epko

epko

Geplaatst door epko (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Spider? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erka (0) PRO, 14 jaar geleden

er zitten 2 relais voor gemonteerd meen ik mij te herinneren...
als het goed is zit er ook een mechanische ontkoppeling voor deze kap.

epko (0), 14 jaar geleden

Dank voor je reactie. Het probleem is inmiddels opgelost.

Er zitten inderdaad 2 relais voor gemonteerd met een extra handmatige ontgrendeling. Probleem was dat het linker relais niet meer ontgrendelde. Ik heb de kap losgekregen door de moer bovenop de linker bevestigingspin van de kap los te draaien. Hierdoor kon de kap wel los en was het probleem nader te bestuderen. Het probleem was dat de veer die de pin vastzet, niet meer ver genoeg los ging bij het indrukken van de ontgrendelingsknop. Door de hele unit te verwijderen, uit elkaar te halen en de veer bij te buigen bleek het probleem na montage opgelost. De kap gaat nu weer naar behoren open.

Groet, Epko

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Spider of stel zelf een nieuwe vraag.