Alfa Romeo 156: Alle lampjes knipperen na schadeherstel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Beste experts,

Mijn alfa had schade aan de voorkant en deze is nu hersteld, er heersen op dit moment twee problemen:

- water circuleert niet waarbij de radiateur slang aan de onderkant KOUD blijft, terwijl de motortemperatuur 130 graden aangeeft,
- alle lampjes knipperen en de meters geven hoge waardes aan als: brandstofmeter geeft meer dan vol aan,

wat is jullie diagnose????

Alfa-loco

Geplaatst door Alfa-loco (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Terug naar de schadehersteller als deze klachten direct daarna zijn gekomen.

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou eerst koelvloeistofniveau controleren en eventueel kijken of hij moet ontlucht zijn alvorens terug te gaan. Want een ritje met een koelvloeistofmeter op 130 zou wel eens het laatste ritje kunnen zijn.

Alfa-loco (0), 12 jaar geleden

Het probleem is zo goed als opgelost:

- wat betreft de koude slangen, heb ik een nieuwe thermostaat erin gezet en het water ciculeert nu wel;
- wat betreft de knipperende lampjes: deze DOMME monteur had 2x massakabels niet aangesloten op de chassie waardoor er voldoende lading in de kabels aanwezig was, maar door ontbreken van de massakabels konden ze niet ontladen worden.

Enige probleem wat ik nu heb is dat de brandstofmeter een te hoge waarde geeft, Mijn vermoeden gaat naar een zwakke massa. Misschien dat de kabels op een`kale plek op de chassie moesten aangesloten worden??? en niet op de gespoten gedeelte.

Any suggestions?

thnx

Alfa-loco (0), 12 jaar geleden

Vandaag weer even bezig geweest, er blijft nog 2x probelemen die naar mening met de massa te maken heeft.

De knipperlicht rechts werkt alleen als de overige verlichtingen uitstaan. Op het moment dat de grootlicht aangaat zie de hele rechter koplamp zwak knipperen. HEt lijkt naar mening erop dat de kabels voldoende lading krijgen, maar zich niet kunnen ontladen omdat ze onvoldoende masse hebben.

Ik heb ruim een half uur alle bedradingen nagelopen en zie geen lossen massakabels.

Enige idee waar de massa van de rechter koplamp ligt? bestaat ook de mogelijkheid om ZELF een massakabel aan te sluiten? Zo, ja hoe doe je dat?

Ik waardeer jullie hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.