Alfa Romeo 156: benzinelucht ruiken/lekkage

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

goeiendag mijn probleem is dat mijn auto heel erg naar benzine ruikt ik denk dat er een lekkage zit,zou iemand mij meer kunnen vertellen over wat het kan zijn,ik heb mijn vlotter al nagekeken en de leidingen ook ik kan niets vinden of zien wat er op duid dat het probleem daar aan ligt,ik wacht jullie reactie af.

alfamiq

Geplaatst door alfamiq (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

canister, of anders genaamd actief koolstof filter. Dit filter zit voor in aan de buitenkant van het binnenscherm. Vanaf de benzine tank loopt de ont- beluchtingsleiding er naar toe. Alle overtollige benzinedamp uit de tank wordt er naar toe gebracht. via het filter komt die damp (gefilterd) in de buitenlucht. Je ruikt dus niets. Op gezette tijden wordt tijdens het rijden,(onder daarvoor gunstige omstandigheden) het filter gereinigd, doordat het filter wordt leeggezogen via de inlaat. (gedachte hierachter is geen lucht verontreiniging. en steeds een schoon filter) Theoretisch een goed verhaal. Echter, in de praktijk blijkt het filter onvoldoende gefilterd, dus verzadigd, te worden. En vooral bij een meer dan half lege tank komt de lucht je tegemoet.

Remedie, of het filter helpen zichzelf extra te reingen of een nieuw canister monteren. Of ramen en deuren sluiten en ermee leren leven.

kaleido 1 (1720) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt me , dat je toch nog eens goed moet kijken waar de stank vandaan komt , achter of voor.
Als je de motor laat lopen , zie je ook niets lekken , een klein beetje geeft al behoorlijk wat stank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.