Alfa Romeo 146: CO van 0,6 auto afgekeurd

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7 16V

Tijdens de APK keuring was het CO percentage 0,6 op toeren.
Deze mag niet hoger zijn dan 0,3. Weet iemand hier raad mee.
Ik heb inmiddels alle vacuumslangen gecontroleerd en deze waren goed.

Stafos

Geplaatst door Stafos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de lambdawaarde goed is dan is hoogst waarschijnlijk de kalalysator kapot.
Kan eventueel ook slechte ontsteking zijn.

Stafos (0), 17 jaar geleden

Jeroen, de lambdawaarde was volgens de keurmeester in orde. Misschien ben ik ook vergeten te vermelden dat de wagen niet over zijn volle vermogen beschikt en stationar staat tie een beetje te schommelen.

theedgegw (0), 17 jaar geleden

Aan je motor type te zien heb je een boxer motor. Wat regelmatig voor wil komen bij alle type boxers is dat de nokkenassen door de klepstoters heen slijten. De motor gaat dan onregelmatig lopen en heeft geen goed vermogen meer. De verbranding is dan niet optimaal en dit zal beinvloed worden op je co.

Stafos (0), 17 jaar geleden

Guido, bedankt voor je reactie. Om dit te kunnen constateren moet je zeker de compressie meten.
Mijn vraag is ook of het de lambda kan zijn, deze staat toch in tegenstelling tot voorgaande mail behoorlijk te schommelen op de gastest.

theedgegw (0), 17 jaar geleden

Dit kun je inderdaad goed zien met een compressie meting. of met een lek test. Ik heb zelf ook eens met een kijkertje in de motor gekeken. Hier kun je ook een goede diagnose mee stellen.

Als de labda kapot is zal volgens mij ten alle tijden het motor storings lampje moeten gaan branden. Maar dit weet je maar nooit met alfa. Je kunt hem even laten uitlezen. Op de examiner testers bij de dealer weet ik dat een mogelijkheid zit om de labda apart te bekijken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een nieuwe halen en als het dat niet is weer terug brengen ;-)

yana (0), 17 jaar geleden

Te hoog CO door: idd lambda, kat, zeikende injector, valse lucht.
Geeft uitlezen niks aan? LMM stuk oid?
Mijn '92 TS 155 had óók geen injectielampje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.